Radio Simplu

Caz incredibil în Vaslui. Un bătrân a fost amendat cu 900 de lei

Dorel O. în vârstă de 68 de ani este protagonistul unei scene incredibile din Vaslui. Bărbatul este cunoscut în sat ca un om bătrân care caută prin gunoaie și se folosește de o biciletă amărâtă pentru a se deplasa.

Bărbatul se afla în urmă cu câteva zile prin Radiu. Mergea către Brodoc, iar pe drum a întâlnit un echipaj de poliție. Conform informațiilor oferite de vremeanoua.ro, bătrânul a fost pus de către o doamnă agent de la Rutieră să sufle în alcooltest. Rezultatul? Aparatul a indicat o valoare de 0,20 mg/l alcool pur în aer expirat. Asta pentru că, bărbatul băuse două beri, în drum spre casă, după o dimineață de scormonit prin gunoaie.

Conform legii, poliția l-a amendat pe Dorel cu 6 puncte amendă, adică 870 de lei!

“Am experientã de 20 de ani în avocaturã si nu am crezut cã voi vedea asa ceva în viata mea! Sã-i dai 870 de lei amendã unui om necãjit, pentru o bere? Unui șofer, la asemenea alcoolemie, îi luai permisul si îi dãdeai 2-4 puncte amendã. Însã unui om amãrât, pe o bicicletã, care cautã prin gunoaie, îi dai 6 puncte, mai mult decât are amendã”. spune un avocat vasluian, care a promis cã îl va reprezenta în instantã pe Dorel.

De nervi, bãtrânul care cautã prin gunoaie a distrus bicicleta cu care umbla prin Vaslui, de la un container la altul. Într-o dimineață, după marele incident, bătrânul a mers cu lacrimi în ochi și vocea tremurândă la Judecătoria din Vaslui pentru a ”îndrepta o nedreptate”, după cum spune bătrânul. Unul dintre avocații prezenți a rămas fără cuvinte și a spus că îl va reprezenta în instanță pe bătrânel în mod gratuit. Ba chiar mai mult, avocatul consideră că a fost exces de zel din partea Poliției Române din Vaslui, chiar dacă agentul este acoperit de lege.

Cum s-a petrecut totul?

Bătrânul mergea pe bicicletă, într-o dimineață, în jur de ora 11.28. Ceva i-a părut suspect unui echipaj de poliție așa că l-au oprit. Cert este cã politista întocmeste în grabã un proces verbal, care va rãmâne unic în istoria Politiei Române, în care i se reproseazã (pe baza unui articol de lege care este în vigoare, fãrã discutie!) faptul cã avea acea alcoolemie, asa cã îi aplicã 6 puncte de amendã, la valoarea de 145 de lei punctul. În total, 870 de lei, de câteva ori mai mult decât valora amãrâta de bicicletã a bãtrânului Dorel. I se cere si cartea de identitate, omul spune cã nu o are la el, iar politista, miloasã de data aceasta, îi dã doar “avertisment”. Acum, bãtrânul are la dispozitie 15 zile pentru a plãti jumãtate din amendã, dar de unde bani, câtã vreme are o amãrâtã de pensie?