Radio Simplu

Amestec exfoliant – scapă de riduri și de pete cu ulei de cocos și bicarbonat

Uleiul de cocos este unul dintre ptodusele care nu trebuie să ne lipsească din casă și pe care îl putem folosi în foarte multe situații, atât pentru gătit cât și pentru uzul extern.

Astăzi îți vom explica cum anume poate să fie folosit uleiul de cocos pentru tratarea ridurilor, a petelor de pe ten, dar și cum își poți exfolia în general pielea cu un amestec pe baza uleiului de cocos.

Dar acestea nu sunt singurele beneficii de care te poți bucura cu ajutorul acestui ingredient. După ce vei folosi uleiul de cocos pentru mai mult timp vei avea porii curățați în profunzime, vei preveni de asemenea și apariția acneei, a punctelor negre.

Este suficient să amesteci uleiul de cocos cu bicarbonate de sodiu și obții o compoziție perfecta pentru rezolvarea mai multor probleme legate de piele. Vei scăpa de acneea agresivă, roșeața, cicatrici și pori îmbibați cu impurități.

În plus bicarbonatul și uleiul de cocos combinate, vor deveni un foarte bun exfoliant de piele, pentru celulele moarte. Uleiul de cocos are proprietăți antibacteriene, hidratează și vindecă, catifelează și îți îngrijesc pielea, indiferent de tipul ei.

Din ce în ce mai multă lume știe că bicarbonatul este un produs important pentru curățare atunci când vrei să înlocuiești produsele de curățare obișnuițe. Un avantaj este și faptul că bicarbonatul are și un miros plăcut.

Printre altele bicarbonatul de sodiu este foarte bun pentru albirea naturală și fără riscuri a dinților. Dar acestea nu sunt singurele beneficia pe care le are acest produs foarte ieftin, dar oarte util. De asemenea bicarbonatul echilibrează ph-ul pielii, și în acest fel ține acneea la distanță.

Acum că ai aflat despre beneficiile pe care le prezintă fiecare ingredient în parte, e cazul să știi ce poți obține mai exact dacă vei amesteca bicarbonate de sodiu cu ulei de cocos.

Uleiul reduce din tăria pe care o are de obicei bicarbonatul și în acest fel el devin potrivit pentru orice tip de ten. Cât despre uleiul de cocos, toate variantele sunt la fel de eficiente, dar cel mai recomandat este cel presat la rece.

Dacă vrei să amesteci aceste 2 ingrediente între ele, ai grijă, la cantități, nu trebuie să faci mai mult decât pentru un tratament. Două lingurițe de ulei de cocos și una de bicarbonate de sodiu e de obicei exact cât ai nevoie pentru o singură folosire.

În cazul în care ai nevoie de un amestec altă dată, îți poți face foarte rapid un mix nou. Ai grijă să amesteci mereu cât mai bine ca să obții o pasta foarte omogenă și foarte densă.

După aceea îl poți aplica pe față imediat, întinde-l făcând mișcări circulare. Lasă această cremă să acționeze pentru câteva minute și după aceea clătește-te cu apă călduță.

Șterge-te pe față cu un prosop curat și uscat și gata, ai terminat tratamentul cu ulei de cocos și cu bicarbonate de sodiu. Chiar după prima zi vei observa că ai o piele mult mi fină și mai catifelată.

Ca rezultatele să fie și mai bune trebuie să continui această procedură și în zilele următoare.