Radio Simplu

A venit lovitura supremă pentru pensionari! Anunțul făcut de șefa Uniunii Europene

Şefa Comisiei Europene s-a declarat încrezătoare că până la sfârşitul anului va putea fi produs un vaccin împotriva coronavirusului. Până atunci, însă, cei în vârstă să stea în case. Mai precis, e posibil ca pensionarii să stea în case până la sfârșitul anului.

În opinia sa, două dintre cele mai promiţătoare echipe de cercetare se află în Europa.

Producție în masă
„Sper că vor produce un vaccin până la sfârşitul anului”, a declarat înalta oficialitate europeană, anunţând că există planuri pentru a începe în curând testele clinice, fără a oferi alte detalii. O serie de paşi vor fi urmaţi pentru aprobarea unui vaccin şi pentru trecerea la producţia în masă. Pentru o campania rapidă de vaccinare, Uniunea Europeană a discutat deja cu producătorii pe tema capacităţilor globale de producţie, a explicat Von der Leyen.

Atenție la vârstnici
Pe de altă parte, şefa Comisiei Europene a anticipat că restricţiile impuse persoanelor în vârstă – mai ales în cazul celor care trăiesc în cămine de bătrâni – vor trebui să rămână în vigoare cel puţin până la sfârşitul anului din cauza pandemiei de coronavirus. „În lipsa unui vaccin, contactele cetăţenilor în vârstă vor trebui restricţionate cât mai mult cu putinţă. Ştiu că este greu şi că singurătatea este o povară. Dar este o chestiune de viaţă şi de moarte. „Trebuie să învăţăm să trăim cu virusul pentru multe luni, probabil până anul viitor”, a mai spus şefa executivului european.

Multă răbdare
Trebuie să rămânem disciplinaţi şi să avem foarte multă răbdare”, a avertizat ea. Ursula von der Leyen şi-a exprimat convingerea că şcolile şi centrele de îngrijire ar putea fi redeschise mai devreme. „Copiii şi adolescenţii vor avea mai multă libertate de mişcare mai rapid decât persoanele în vârstă şi cele cu afecţiuni medicale preexistente”, a apreciat şefa CE.