Radio Simplu

Moda cu sclipici. Acesta este preferatul fetelor

Ador sclipiciul. În plus, face ca orice fată/femeie să arate super!Am mulţi pantofi cu sclipici…. Upsss m-am îndrăgostit de pantofii cu sclipici…. Pantofii cu sclipici sunt cei mai eleganți pantofi! Îi adooor!
O eleganţă ce rezultă dintr-o îmbinare armonioasă între ţinuta vestimentară şi accesorii, plus o anumită atitudine, vizibilă în mişcările persoanei şi limbaj.
Sclipiciul e pentru maneliste şi piţipoance, fetiţă dragă, specii urbane de mare actualitate, care promovează un stil vestimentar orbitor, specific show-biz-ului. În cazul lor, frumosul se traduce prin mult, foarte mult şi foarte strălucitor. Fie zi sau fie seară, aceste doamne sunt ticsite de inele, pe toate degetele, cercei, lanțuri mari și lănțișoare multe. Ceasurile, brațările, curelele, cârlionții, bluzițele, pantalonii, gecile, cizmele, sandalele sau rochiile sunt ornate, evident, cu cristale, zale aurii, perluţe sidefii, paiete rozalii etc. Pentru ele, calitatea se măsoară în cantitatea de sclipici distribuita pe o suprafață cât mai mare a ținutei, dar şi pe unghii şi pe buze. La o rochie de seară, designul nu este conceput în funcție de proporțiile celei care o poarta, ci în funcție de gradul de împopoțonare al materialului textil. Volanele şi zorzoanele de tot felul întregesc invariabil ținutele celor care iubesc acest mod de exprimare vestimentară. Echilibrul între formă, conținut și context lipsește cu desăvârșire, aşa cum, tot cu desăvârșire lipsește și latura estetică. Iar cuvântul care defineşte acest stil țipător, este: vulgar!
În excelenta carte „La limita vulgarităţii” de Philippe Tretiack şi Helene Sirven, vulgaritatea desemnează „tot ceea ce e lipsit de distincţie, tot ce despoaie, tot ce agresează bunul-gust”.