Radio Simplu

Patriarhul Daniel, mesaj pentru toți românii: Învierea lui Hristos astăzi este izvor de putere spirituală

Învierea lui Hristos este pentru noi astăzi izvor de putere spirituală pentru a lupta cu boala, cu teama de moarte, cu suferinţa, a afirmat duminică patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, în cuvântul de învăţătură rostit la slujba Învierii de la Catedrala Patriarhală.

„Învierea lui Hristos astăzi este pentru noi, ca totdeauna, izvor de lumină şi pace, izvor de bucurie, dar şi izvor de putere spirituală pentru a lupta cu greutăţile vieţii, inclusiv pentru a lupta cu boala, cu teama de moarte, cu suferinţa, cu tot ceea ce în aceste zile ne împresoară, nelinişteşte, ne pune pe gânduri, ne creează o stare de incertitudine pentru prezentul şi viitorul nostru”, a spus patriarhul.

El s-a rugat Mântuitorului Iisus Hristos „să dăruiască sănătate celor bolnavi, răbdare şi pricepere tuturor medicilor şi întregului personal medical, să dăruiască consolare celor îndoliaţi şi odihnă sufletelor celor decedaţi”, dar şi pentru binecuvântarea tuturor ierarhilor, preoţilor şi diaconilor, precum şi a „tuturor voluntarilor din parohii, care în ultimele săptămâni au ajutat spiritual şi material multe spitale, dar şi multe persoane aflate în dificultate, oameni vârstnici, săraci sau singuri”.

Patriarhul BOR a mulţumit, „în mod deosebit”, preoţilor şi voluntarilor care au distribuit Sfintele Paşti şi Sfânta Lumină de la Ierusalim, pentru ca, în aceste momente dificile, credincioşii, „deşi se află departe de biserică din punct de vedere spaţial, să simtă că sunt în comuniune cu biserica lor din parohie şi cu Biserica întreagă din toată lumea prin aceste semne de binecuvântare şi desigur, mai ales prin rugăciune”.

„Mulţumim tuturor persoanelor din instituţiile publice, dar şi tuturor oamenilor care lucrează acum cu jertfelnicie pentru binele poporului român, tuturor celor care, din cauza pandemiei, se află în prezent în casele lor le dorim sărbători de Paşte cu sănătate şi pace, bucurie şi mult ajutor de la Dumnezeu. Hristos a Înviat!”, a încheiat PF Daniel.