Radio Simplu

Ireal câți lei cerea o farmacie din Caracal pe o sticlă de spirt

România se află în stare de urgență din cauza pandemiei de COVID-19, motiv numai bun pentru anumite persoane să facă un ban în plus. Astfel, specula cu dezinfectanți și alte materiale sanitare este ultimul lucru la care unii au apelat pentru a obține un profit rapid.

Spre exemplu, o farmacie din Caracal, județul Olt, a fost depistată de poliție că vindea spirt la suprapreț. Fără să stea pe gânduri, oamenii legii i-au aplicat o amendă de 20.000 de lei pentru încălcarea prevederilor Legii 12/1990.

Farmacia intenționa să vândă în jur de 50 de sticle de alcool sanitar, ambalat în recipiente de plastic a câte 500 ml, la 17 lei pe sticlă, un preț mult mai mare față de cel practicat până să înceapă pandemia de coronavirus.

“Din verificări a reieșit faptul că societatea comercială practica adaosuri comerciale diferite pentru același tip de produse. Marfa era recepționată la un preț cu un adaos comercial cuprins între 1% și 50% și, ulterior, adaosul comercial a fost mărit cu valori între 50% și 300%”, se precizează într-un comunicat remis de IPJ Olt.