Radio Simplu

„Să-mi fac planuri de concediu în această vară?”. Răspunsul lui Raed Arafat

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, spune că încă este devreme pentru a putea spune dacă putem merge în vacanță în condiții de siguranță, iar oamenii nu ar trebui să nu se grăbească să își facă planuri de concediu.

Restricțiile de circulație vor fi relaxate treptat în România, începând cu data de 15 mai, iar hotelierii și companiile de turism se pregătesc deja pentru sezonul estival.

Premierul Ludovic Orban a explicat că hotelurile se pot deschide după această dată, cât timp respectă o serie de reguli.

Întrebat ce ar răspunde unui român care vrea să își facă planuri de concediu în această vară, Raed Arafat spune că l-ar sfătui să mai aștepte „să vadă cum evoluează situația.”

„Aș fi încă rezervat să spun cuiva să-și facă facă planuri de vacanță și să plece în concediu, pentru că nu pot să spun acest lucru până nu vedem evoluția coronavirusului, nu numai în România, ci și în alte zone. Pentru România, trebuie să vedem cum merg lucrurile și cum merg procedurile de relaxare a restricțiilor. Dacă vom ajunge la o relaxare mai largă sau nu, pe baza evoluției bolii. Așa că încă e devreme să vorbim de concedii,” a declarat Raed Arafat pentru Digi24.