Radio Simplu

Avertisment dur din partea unui medic! Riscăm să ne infectăm după 15 mai

Medicul Adrian Marinescu a trimis un avertisment dur cu privire la data de 15 mai. Acesta este de părere că ne putem infecta în lanț dacă nu respectăm măsurile de distanțare socială.

Medicul de la Institutul Național ”Matei Balș” este de părere că dacă nu respectăm măsurile de distanțare socială, de la 15 mai ne-am putea infecta în lanț.

„Mi-aş dori să nu vedem în cifre o evoluţie nefavorabilă după 15 mai, pentru că există acest risc. Dacă în momentul ăsta transmiterea comunitară e totuşi restrânsă, lucrurile se pot schimba. În momentul în care vor fi mulţi pe stradă posibilitatea de a se infecta noi persoane există, şi de aici transmiterea să se facă în lanţ, să fie efectul de domino”, a declarat, la rândul său, dr. Adrian Marinescu, medic primar boli infecţioase la Institutul „Matei Balş” din Capitală.

Medlife a făcut un studiu care arată nivelul de imunitate
„Nivelul de imunitate pe care l-am regăsit în populaţia testată este sub 2%, ceea ce înseamnă că este foarte mic, şi până la apariţia unui vaccin singura noastră şansă este să respectăm măsurile de distanţare socială”, a spus dr. Larisa Chiriac, director medical grup Medlife.

Studiul MedLife pentru evaluarea imunizării naturale a populaţiei s-a derulat în perioada 24 martie – 30 aprilie, pe 1.005 oameni din rândul personalului medical şi auxiliar propriu.