Radio Simplu

Adevăratul motiv pentru care Iohannis lovește în PSD. Victor Ponta a dezvăluit totul

Victor Ponta susține că oamenii normali s-au săturat de propaganda lui Klaus Iohannis și a PNL și de atacurile acestora la adresa PSD. Liberalii ar avea însă un motiv extrem de precis pentru care continuă să facă acest lucru.

Fostul premier Victor Ponta a lansat vineri un mesaj foarte critic la adresa lui Klaus Iohannis și a PNL.

În esență, Ponta spune că Executivul condus de Ludovic Orban nu este capabil să guverneze țara și ca atare încearcă să mascheze acest lucru ”bumbăcind” PSD-ul.

”Nu am știut!”
”Orice om normal spune că s-a săturat de Propaganda asta ieftină și că așteaptă de la Iohannis și PNL să guverneze țara – nu să tot bumbăcească PSD ul care le votează tot și nu îi încurcă cu nimic / dar se pare că nu ai ce să ceri mai mult – doar atât este!” – a scris Ponta pe Facebook.

El a prezentat și o listă în opt puncte, cu scuzele pe care le invocă Iohannis și liberalii, în urma faptului că nu reușesc să producă o guvernare eficientă.

”Soluțiile economice ale Președintelui Iohannis și ale PNL:

1. Am numit-o pe Viorica Dancilă Prim Ministru dar nu știam că este de la PSD / așa că este doar vina (ei)!

2. Am investit Guvernul Orban cu voturile PSD și am trecut Decretul privind Starea de Urgență tot cu voturile lor – dar nu știam că vor să vândă Ardealul ungurilor.

3. Am cerut voturile UDMR pentru Guvern și pentru Starea de Urgență dar nu știam că s-au înțeles cu PSD să cumpere Ardealul”, a scris ironic Victor Ponta pe internet.

”E vina CCR și a PSD”
”4 Nu avem nicio soluție economică – dar asta este vina PSD care au votat un Guvern Orban fără să știe că acesta este total incompetent în domeniul economic.

5. Habar nu avem ce facem după 15 Mai – nici de ce ținem restaurantele închise / dar sigur asta este tot din cauza PSD și CCR.

6. Vindem în Străinătate muncitori, grâne și bușteni pentru că așa ne obligă CCR.

7. Împrumutăm miliarde în fiecare lună cu dobânzi uriașe tot din vina CCR (și a PSD).

8. Am rezolvat economia prin faptul că am blocat legile adoptate de Parlament prin care firmele românești și românii aveau un sprijin privind ratele la bancă, taxele la ANAF și plățile la utilități / este adevarat că am reușit acest blocaj cu ajutorul CCR – este clar însă că PSD a manipulat CCR să accepte contestația PNL contra propriilor legi”, a continuat mesajul postat de liderul Pro România.