Radio Simplu

10 de alimente delicioase bogate în proteine

Există numeroase dezbateri despre cât de sănătoase sau nesănătoase sunt grăsimile și carbohidrații. Însă toată lumea pare să fie de acord că proteinele sunt foarte bune și că aduc numeroase beneficii organismului.

Doză zilnică de proteine recomandată este de 46 g pentru femei și 56 g pentru bărbați, însă – unii specialiști în nutriție și fitness, cred că n-ar strică o doză puțin mai mare.

Iată o lista cu alimente delicioase și bogate în proteine pe care le poți include în dietă ta.

1. Ouă
Oul se număra printre cele mai sănătoase alimente. Pe lângă vitamine, minerale și grăsimi sănătoase, oul conține antioxidanți care protejează ochii și creierul. Întregul ou conține proteine, însă albușul are proteină pură.

Conținut: un ou întreg are 6 g proteine și 78 de calorii.

2. Migdale
Migdalele sunt cele mai populare alimente din gamă nuci/semințe. Ele conțin fibre și alți nutrienți importanți, precum și vitamină E, magneziu și mangan. Un conținut asemănător îl au fisticul și nucile de acaju.

Conținut: 28 g de migdale au 6 g proteine și 161 de calorii.

3. Piept de pui
Pieptul de pui este unul dintre cele mai populare alimente bogate în proteine. Dacă îl mănânci fără pieliță, cele mai multe calorii vin din proteine. În afară faptului că este delicios, pieptul de pui este și foarte ușor de gătit.

Conținut: un piept de pui la grătar, fără pielița, conține 53g de proteine și numai 284 de calorii.

Citește continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.