Radio Simplu

Ce s-a ales de fosta soție a lui Mihai Neșu. Motivul rușinos pentru care a divorțat de el

Căsnicia fostului fotbalist Mihai Neșu s-a destrămat în 2012, la câteva luni după ce acesta a suferit un teribil accident la antrenamentul echipei sale, FC Utrecht, în urma căruia a rămas paralizat de la gât în jos.

Motivul pentru care fosta soție a lui Mihai Neșu a divorțat
10 mai 2011 a fost ziua fatidicului accident, care l-a lăsat pe viață pe Mihăiță Neșu într-un scaun cu rotile. S-a întâmplat la antrenamentul echipei sale din Olanda, FC Utrecht, când orădeanul a suferit o accidentare oribilă, după ce colegul său Alje Schut a căzut peste el la un duel aerian pentru minge și i-a provocat o fractură în zona vertebrelor cervicale. Verdictul medicilor a fost crunt: Mihai Neșu va sta într-un scaun cu rotile, fiind paralizat de la gât în jos. La acea vreme era căsătorit cu Maria, pe care o cunoscuse în 2000. Accidentul suferit de Mihai Neșu a reprezentat însă un punct crucial al relației celor doi.

La câteva luni de la tragicul accident care l-a lăsat pe Neșu paralizat de la gât în jos, fostul fotbalist a mai primit o lovitură, soția sa dorind să divorțeze. „Nu pot să stau cu un bărbat paralizat”, ar fi spus Maria la acea vreme, o declarație preluată imediat de presă. Între timp, în 2012, la câteva luni de la accident și la 6 ani de când se căsătoriseră, Mihai Neșu și Maria au divorțat, iar fosta sa soție a revenit la numele de fată, și anume Gherman. La trei ani de la divorț, Maria și-a refăcut viața alături de un afacerist din Oradea și acum este designer de încălțăminte.

Accidentul l-a schimbat pe Mihai Neșu
Teribilul accident suferit de Mihai Neșu în 2011 i-a schimbat complet viața fostului fotbalist. Orădeanul ajuns acum la 37 de ani, spune că are o altă perspectivă asupra vieții și că a devenit mult mai credincios. Drept mărturie stă cartea pe care a lansat-o anul trecut, cu titlul „Complex Natural pentru detoxifierea sufletului – Culegere de cuvinte ziditoare de la Mântuitorul nostru Iisus Hristos și de la Sfinți Părinti”, care a apărut la Editura Episcop Nicolae Popovici a Episcopiei Oradiei.

„Mi-am dorit toată viaţa sa fiu fotbalist. A fost dorinţa mea cea mai mare. Şi a doua cea mai mare, să am fooooaarte mulţi bani. Ce să fac cu ei? Nu ştiu! Nu mi-am dat seama nici acum. Nu ştiu de ce mi s-a întâmplat asta (n.r. accidentarea). Pe mine m-a ajutat să mă descopăr pe mine care eram cu adevărat, nu ce voiam eu să par. Tot ce mi se întâmplă în fiecare zi mă face să mă întorc de unde am plecat toţi. Adică la Dumnezeu. Parcă nu te mai deranjează că eşti în scaun”, spune Mihai Neșu.

Mihai Neșu, 37 de ani, a fost legitimat la Steaua (în perioada 2001-2008) și la FC Utrecht (2008-20120).