Radio Simplu

Alimentul care ne îmbolnăvește fără să știm. E printre preferatul românilor. Specialiștii au dat detalii șoc

Specialiștii au tras un mare semnal de alarmă cu privire la pericol pe care îl reprezintă un anumit aliment pentru sănătatea noastră. Este cel mai toxic din lume iar cercetătorii atrag atenția că este cel mai toxic din lume.

Specialiștii au tras un mare semnal de alarmă cu privire la un aliment care este considerat a fi cel mai toxic din lume. E printre preferatul românilor. Majoritatea dintre noi îl consideră o adevărată delicatesă, dar cercetătorii spun acum că acest aliment că poate fi destul de toxic pentru organism.

Este vorba despre muşchiul somonului de crescătorie care se deosebeşte de cel al somonului sălbatic în ceea ce priveşte compoziţia sa nutritivă.

Semnalul de alarmă a fost tras de către un activist norvegian ecologist și fondator al Societăţii Norvegiene pentru Ocrotirea Naturii. El a făcut dezvăluiri șoc. Potrivit declarațiilor date de specialist, somonul nu este deloc benefic pentru organism.

„În Norvegia, situația privind cultivarea peştelui este catastrofală. La o fermă atât de mică creşte un număr atât de mare de peşte, 2 milioane de unităţi de somon. Peștele se îmbolnăveşte, e vorba de aproape o pandemie: necroza pancreatică și anemia infecțioasă a somonului a capturat toată Norvegia. Însă, acest lucru este tăinuit de consumatori”, spune Kurt Oddekalvom, citat de RTV.

Potrivit detaliilor date de aceste, pericolul este atât de mare încât muncitorii de la crescătorii trebuie să poarte măști și costume de protecție, ca să nu fie afectaţi de substanțele chimice destinate curăţării rezervoarelor de apă de paraziți.

„Somonul se îmbibă cu aceste produse chimice, ceea ce ar putea ameninţa sănătatea consumatorului. Somonul norvegian este cel mai toxic aliment din lume, şi asta în condiţiile în care industria pescuitului ocupă al doilea loc după venituri în Norvegia”, a arătat el

Părerea sa a fost împărtășită și de toxicologul francez Jerome Ryuzzen.

„Într-adevăr, gradul de contaminare a somonului a crescut foarte mult. Este de 5 ori mai nociv și toxic decât orice alte produse. Aceste toxine ar trebui să fie evitate în consum, pentru a reduce riscul de expunere a organismului”, a punctat toxicologul francez.