Radio Simplu

De ce aveau bunicii noștri un stil de viață mai sănătos

În zilele noastre, auzim foarte despre despre tot felul de cazuri de boli cronice cum ar fi cancerul sau diabetul. Aceste subiecte nici nu erau discutate înainte pentru că ele nu se întâmplau, oamenii pur și simplu nu sufereau din cauza acestor afecțiuni.

S-a ajuns în această situație pentru că oamenii au obiceiuri alimentare și nu numai, din ce în ce mai nesănătoase.

În plus, la fel de mult la această situație, contribuie și stresul present în toate situațiile, stilul de viață sedentar, dar și sentimentele negative care ne acaparează viața. În acest fel, oamenii se îmbolnăvesc din ce în ce mai des de bolile cronice la vârste chiar fragede.

Dar cum se face că bunicii noștri nu treceau prin situații de acest tip? Ei nu mâncau decât preparate naturale, făcute cu ajutorul ingredientelor din grădinile lor. Astfel, ei avea în mod automat o dietă foarte sănătoasă, bogată în foarte multe substanțe nutritive.

Pe atunci încă nici nu existau produsele semi preparate sau procesate și nici nu se obișnuiau ieșirile în oraș. Așa că bunicii noștri reușeau să rămână sănătoși fără să își facă în vreun fel rău datorită alimentelor consumate.

Tot legat de alimentația nesănătoasă sunt legate și diferite substanțe periculoase pe care noi le știm sub denumirea de E-uri. Bunicii noștri nu știau în general ce sunt acestea pentru că pe vremea lor, nici nu existau organismele modificate genetic.

De asemenea, dacă vreodată se îmbolnăveau, ei nu mergeau direct la medic sau la farmacie pentru a lua medicamente. Ei se bazau în primul rând pe forța organismelor lor și după aceea pe preparatele luate direct din natură.

Fără să își dea probabil seama, ei se tratau doar cu ajutorul alimentelor proaspete și sănătoase. Și bunicii noștri nici nu țineau diete pentru că nici nu aveau de fapt nevoie de ele.

Ei aveau metabolismul foarte bun și nu se chinuiau să își mențină kilogramele sub control. Îi ajuta foarte mult și hrana simplă și natural pe care o foloseau. Bătrânii noștri se alimentau doar cu ce simțeau nevoia și nimeni nu le spunea exact ce au voie și ce trebuie să ignore în materie de alimentație.

Pe atunci erau mult mai populare fructele și legumele de sezon, nu se consumau fructe specific verii în plină toamnă, de exemplu. De fapt, nici în aceste perioade pe care le trăim noi nu este în regulă să consumăm produse aduse din alte țări.

Foarte important pentru ei era ca să stea cât mai mult timp pe afară, cu treabă, sau chiar doar să se odihnească după o zi obositoare. Acest lucru a fost posibil și pentru că ei nu au avut în acele timpuri, acces la internet și la dispozitivele legate de acesta.

Ei s-au descurcat cu ajutorul altor activități care îi mențineau sănătoși și frumoși. Și nici nu aveau un mod de viață sedentar, care pentru noi este un lucru comun. Și nu în ultimul rând bunicii noștri nu se lăsau doborâți de necazuri ci doar se bucurau în general de viață, așa cum era pe atunci.