Radio Simplu

Care sunt țările în care românii nu mai au voie să intre. Lista completă

România se află pe locul patru în topul statelor din Europa cu cea mai mare rată de infectare la o suta de mii de locuitori. În fața noastră se află Suedia, Portugalia și Luxemburg. Există deja țări care au anunțat că nu mai permit accesul românilor, în contextul pandemiei de COVID-19.

Statele în care românilor nu li se mai permite temporar accesul
În contextul creșterii alarmante de cazuri din ultimele săptămâni, mai multe state din Europa au impus restricții românilor care vor să pătrundă în respectivele țări. Mai exact, Malta, Norvegia și Finlanda au anunțat restricționarea temporară a accesului cetățenilor români, pe teritoriul lor.Totodată, și Cipru a anunțat că românii care intenționează să tranziteze pe teritoriul cipriot vor avea nevoie de un certificat medical realizat cu 72 de ore înainte de intrarea în țară care să ateste că persoana respectivă nu a fost infectată cu noul coronavirus, scrie Adevărul.

Lista țărilor „verzi”, exceptate de la carantină și izolare
Persoanele care se întorc în România și vin din următoarele state nu vor fi nevoiți să mai stea în carantină instituționalizată sau în izolare la domiciliu. Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din România a transmis lista cu țările exceptate de la măsura carantinării și izolării obligatorii.

Lista Statelor exceptate de la recomandarea măsurilor de carantină/izolare (zonă verde) este publicată în conformitate cu Hotărârea nr. 34 din 06.07.2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență. Lista actualizată de Guvern a intrat în vigoare de azi noapte, de la ora 00:00. Excepția se aplică persoanelor asimptomatice care sosesc în România din următoarele state:

Andorra
Austria
Belgia
Bulgaria
Cehia
Cipru
Croația
Danemarca
Elveția
Estonia
Finlanda
Franța
Germania
Grecia
Irlanda
Islanda
Italia
Insulele Feroe
Letonia
Liechtenstein
Algeria
Australia
Canada
Coreea de Sud
Georgia
Japonia
Maroc
Noua Zeelandă
Rwanda
Thailanda
Tunisia
Uruguay