Radio Simplu

Ungaria în stare de șoc

Autorităţile din Ungaria sunt extrem de îngrijorate de cele mai recente evoluţii din ţara vecină şi transmit că vineri s-a înregistrat la un nou record negativ. În tot acest timp, Europa este extrem de iritată de deciziile luate recent de premierul Viktor Orban.

Pandemia de coronavirus provoacă probleme serioase în Ungaria. Ţara vecină a anunţat vineri, 4 septembrie, încă un record de contaminări cu SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei, respectiv 459 de noi cazuri înregistrate în ultimele 24 de ore.

Autoritățile de la Budapesta spun că valul de infectări este alimentat de contaminările de import și au instituit restricțiile la frontiere.

Până în prezent, în Ungaria au fost testate pozitiv cu noul coronavirus aproape 7.400 de persoane, numărul deceselor provocate de temutul virus ridicându-se la 621. În spitale sunt internate 120 de persoane în stare mai gravă, dintre care 8 au nevoie de ventilație mecanică, mai transmit autorităţile.

În data de 1 septembrie au intrat în vigoare reglementări mai stricte la frontiere, accesul cetățenilor străini în Ungaria fiind permis doar în anumite condiții, iar cetățenii ungari care se întorc din străinătate trebuie să intre în izolare obligatorie la domiciliu pentru 14 zile.

Vineri, premierul ungar Viktor Orban a declarat că situația va fi analizată în ședința de Guvern și se va discuta despre reglementări, astfel încât să se permită cât mai multă libertate, cu toate restricțiile care sunt importante și necesare, potrivit Rador.

Hotărârile lui Viktor Orban au atras din nou criticile Comisiei Europene
Decizia Ungariei de a închide din nou frontierele ţării din cauza pandemiei de COVID-19 a stârnit reacții dure din partea oficialilor europeni.

Comisia Europeană a avertizat Guvernul de la Budapesta după ce acesta a decis să închidă din nou granițele ţării din cauza pandemiei. Semnalul tras de oficialii europeni este în legătură cu orice discriminare bazată pe naţionalitate. În plus, aceștia au făcut apel la importanţa „integrităţii Spaţiului Schengen”, relatează AFP.