Radio Simplu

Crestează un “X” într-o lămâie şi pune-o lângă tine pe noptieră înainte de culcare, un truc genial care îţi va salva viața…

Lămâia e cu siguranță citricul care nu trebuie să lipsească din casa românilor, asta pentru că are numeroase beneficii pentru sănătate și nu numai. Tu știai de ce e bine să lași o lămâie cu sare lângă pat? Iată trucul pe care îl foloseau bunicii de demult.

Când vine vorba de trucuri, lămâia poate fi folosită la curățenie, mâncare, sănătate și lista continuă. Deși probabil că pentru mulți sună ciudat, e bine să lași lângă pat o lămâie cu sare. Din ce motiv aveau bunicii acest obicei.

Ce se întâmplă dacă pui o lămâie cu sare lângă pat
Nu mai este pentru nimeni un secret faptul că lămia are multe beneficii pentru organismul uman. Acest fruct citric conține multe ingrediente active care ajută corpul atunci când ne confruntăm cu greață, febră ori chiar hipertensiune arterială.Poate că ți se va părea ciudat la prima vedere, însă dacă pui o lămâie cu sare lângă pat vei scăpa, într-o oarecare măsură, de depresie, asta datorită mirosului. Cu atât mai mult, dacă te folosești de acest truc vei avea parte de un somn liniștit și odihnitor, iar totodată vei spune „adio” stărilor de anxietate.

Pe lângă beneficiile pe care le are mirosul de lămâie, la nivel psihic, acest fruct citric este foarte bun pentru tractul gastrointestinal. Dacă mănânci lămâie cu care vei pierde din greutate și vei avea o piele mai frumoasă.

Ce alte beneficii are lămâia
Lămâia are multe beneficii pentru sănătate, mai ales datorită conținutului bogat de vitamina C, vitamina B, proteine, carbohidrați și fosfor. Mai multe stufii au demonstrat că sucul de lămâie poate vindeca pietrele la rinichi.

Acest fruct citric conține substanțe care au rol anicancerigen și antioxidant, iar tototdată ajută la preîntâmpinarea declanșării diabetului. Lămâia este foarte bună și pentru dinți, atunci când te confrunți cu dureri.

Sucul de lămâie face minuni atunci când vine vorba de kilogramele în plus. Dacă îl consumi des vei pierde o bună parte din greutate. Cu att mai mult, acest fruct este bun pentru reumatism.