Radio Simplu

Apelul disperat al lui Klaus Iohannis, după alegerile locale

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni că victoria în alegerile locale este o victorie majoră a dreptei româneşti, PSD trece în opoziţie, iar pentru PNL este un scor istoric. El a mai afirmat că ceea ce a văzut pe parcursul zilei de duminică în majoritatea secţiilor de votare a reprezentat o mobilizare exemplară, felicitând autorităţile implicate.

”A fost o victorie majoră a dreptei din România. S-a conturat astfel o nouă realitate politică, cea în care PNL şi USR devin forţele schimbării în bine, iar PSD trece în opoziţie cu unul dintre cele mai slabe rezultate. E un val care a început la referendumul pe justiţie, care a continuat cu căderea guvernului PSD şi a culminat cu prezidenţialele. Pentru PNL e un scor istoric, cel mai bun rezultat în ultimii 30 de ani”, a declarat Iohannis.

Preşedintele a afirmat că alegerile locale au avut loc în condiţii cu totul speciale generate de pandemia COVID-119.

”Vreau să subliniez că tot ceea ce am văzut pe parcursul zilei de duminică la secţiile de vot a reprezentat o mobilizare exemplară. Procesul de vot s-a desfăşurat fără probleme majore şi avem, iată, un nou exemplu că atunci când autorităţile acţionează cu răspundere, rezultatele se văd. Le mulţumesc tuturor cetăţenilor care au mers ieri la urne. Contribuţia voastră face ca democraţia să fie puternică şi bună. Am avut o prezenţă bună la vot, cu cât mai mult cu cât ne aflăm într-o criză sanitară. Implicarea fiecăruia dintre noi privind viitorul nostru va transforma ţara noastră în cea pe care ne-o dorim”, a afirmat preşedintele.

”votul pe care vi l-au dat ieri românii arată că administraţiile locale de succes ale PNL sunt exemple pe care le vor preluate şi în alte administraţii locale. Votul de ieri a fost unul pentru seriozitate în viaţa publică, pentru politicieni maturi şi admnistratori competenţi. E şi un semnal clar transmis de cetăţeni că doar prin colaborarea şi pe viitor a formaţiunilor de dreapta România are şansa să se modernizeze şi să se dezvolte. Românii au votat pentru o direcţie nouă – a bunului simţ, a respectului pentru cetăţean şi a democraţiei. Administraţia publică locală trebuie reconstruită pe o serie de piloni fundamentali precum transparenţă, integritate, profesionalism toate puse în slujba interesului public”, a subliniat Klaus Iohannis.