Radio Simplu

Cum să păstrezi căldura în apartament pe timpul iernii: trucul pentru ca frigul să nu treacă prin termopane

Costurile ridicate la energie și venirea sezonului rece îi determină pe români să se gândească la metode pentru a păstra cât mai mult timp căldura în apartamente.

Află din rândurile de mai jos câteva metode simple pe care le poți aplica pentru a te bucura mai mult de căldura din locuință.

Moduri să păstrezi căldura în apartament iarna
Izolează ușile și ferestrele
O izolare necorespunzătoare a ușilor și a ferestrelor poate determina pierderi de căldura cu până la 15%, potrivit buildwithrise.com. Pentru a păstra cât mai mult căldura în locuință, specialiștii în energie recomandă să punem benzi autoadezive la uși și la ferestre.

O altă variantă este folosirea pernuțelor speciale. Acestea sunt concepute pentru a se folosi pentru geamuri și pentru uși și împiedică pătrunderea aerului rece în locuință.

Folosește draperii mai groase
În timpul iernii, experții în energie recomandă să folosim draperii mai groase. Acestea păstrează căldura pentru mai mult timp în apartament și blochează pătrunderea aerului rece din zona ferestrelor.

Ține ușa deschisă atunci când faci baie
Pentru a permite aerului cald să intre în casă este recomandat să lăsăm ușa de la baie deschisă atunci când stăm în cadă sau facem duș, potrivit ellicottdevelopment.com.

Gătește mai mult la cuptor
Bucătăria reprezintă a doua cameră după dormitor în care se petrece cel mai mult timp. Iar când vremea se răcește este ideal să gătim la cuptor. Pe lângă faptul că mâncarea este mai sănătoasă, în timp ce mâncarea este la cuptor se va degaja o cantitate mare de căldură în bucătărie.

Acoperă podelele
Lipsa izolației podelelor poate genera pierderi de căldură cu până la 15%, potrivit builwithrise.com.

Pentru a menține cât mai mult timp căldura în apartament, pe timpul iernii este indicat să acoperim podelele cu covoare.

Trucul pentru termopane
Cea mai simplă modalitate pentru a menține cât mai mult timp căldura în locuință este aplicarea foliilor speciale pe geam. Acestea se așează direct pe sticla ferestrei, iar pe timp de iarnă se pot evita pierderile de căldură cu până la 30%.