Radio Simplu

Rostopasca – planta vindecătoare românească

Rostopasca, pentru că aceasta este planta despre care vom vorbi astăzi, este una dintre cele mai importante când vine vorba despre tratamentele naturiste.

Este atât de puternică încât poate să trateze peste o sută de boli. Se folosșete pentru tratarea virozelor banele sau chiar pentru unele forme de cancer.

Preparatele care se fac pe baza acestei plante au calități vasodilatatoare, antispastice, analgezice și nu numai.

Această planta poate să fie folosită de cei car suferă din cauza afecțiunilor hepatice. De asemenea rostopasca tratează rănile, negii, reumatismul și chiar constipația.

Planta vindecătoare este necesară și în tratarea pe cale natural a bolilor de ficat. În acest sens se poate consuma pulberea de rostopască.

Problemele digestive cum ar fi spasmele se pot trata cu tincture din această planta care trebuie administrate de 3 ori pe zi, la fel ca pulberea în cazul ficatului.

Rostopasca este mult mai puternică decât orice medicament de sinteză. De aceea dacă este administrate la anumite ore, ea poate să trateze boli care afectează bila.

Tot printre cele mai importante remedii se află și în cazul indigestiilor sau a dispepsiilor. Datorită consumului de rostopască este redusă senzația de greață.

Pe de altă parte se produc mult mai ușor sucurile gastrice și dispare în general orice senzație de disconfort.

Rostopasca este un foarte bun aliat și în cazul durerilor constante de cap sau chiar a migrenelor. Nu te vor mai deranja luminile puternici și nici zgomotele prea intense.

Jumătate de linguriță de pulbere într-o zi este cantitatea necesară ca aceste dureri să dispară definitiv.

Pancreatita se poate trata de asemenea, datorită consumului constant de rostopască, adică 2 luni. Infuzia trebuie consumată înainte de masa pentru efecte pozitive.

Ba chiar mai mult, rostopasca este potrivită pentru tratarea bolilor care afectea organele de reproducere, atât feminine cât și imasculine. În această situație efectele pe care le are această planta se văd foarte repede și nu au contraindicații.

Rostopasca este atât de puternică încât poate să trateze cancere, lucru care la moment este imposibil doar cu medicamentele de pe piață.

Un grup de cercetători din spațiul ex sovietic susțin acest lucru după ce ei au făcut mai multe studii. Aceștia au create chiar un medicament sinteză care dacă este aplicat pe piele, în zonele afectate reduce din umflături și din tumoare.

Iar dacă acest produs este administrat intern, el va ameliora starea persoanelor bolnave. Medicamentul făcut de ruși în colaborare cu ucraineni este eficient în cazul cancerului pancreatic, al celui ovarian, de colon de sân și nu numai.

Trebuie să știi cum se culege corect planta ca să poți să beneficiezi de efectele pozitive și să îți tratezi afecțiunile. Alege doar tulpina, florile și frunzele. Ai grijă să nu deranjezi rădăcina, altfel această planta nu va mai da roade.

Mergi la cules derostopască atunci când afară e soare și uscat. Dacă vei culege rostopasca pe umezeală aceasta se va întuneca repede și nu va mai fi deloc eficientă.

Lasă toate părțile acestei plante să se usuce complet, la loc răcoros și întunecos, cât mai răsfirat. Jumătate de kilogram de plantă proaspătă este echivalentă cu 100 de grame de planta uscată.