Radio Simplu

Remedii naturale pentru eliminarea mirosurilor neplăcute ale corpului

De fiecare dată atunci când mergi în oraș, indiferent de scopul pe care îl ai trebuie să fii cel puțin îngrijit, dacă nu se impune să fii elegant. Altfel riști să îți distrugi imaginea chiar și în fața unor oameni pe care nu îi cunoști și pe care nu îi vei vedea niciodată.

Acest lucru devine și mai periculos în perioada caldă, toridă chiar a anului atunci când din cauza temperaturilor foarte mari riști să transpiri foarte mult și să lași în urma ta doar un miros înțepător, foarte neplăcut.

Mirosul care îți poate provoca atât disconfort cât și jenă, apare din cauza glandelor sudoripare care sunt responsabile de transpirație și care devin mult mai active decât în mod normal.

După aceea transpirația poate să intre în contact cu diferite bacterii și de la transpirație până la un miros neplăcut nu este decât un pas.

Și din cauza unui asemenea detaliu, relativ neînsemnat, viața ta socială poate să sufere urmări cumplite. De aceea igiena personală rămâne un aspect foarte important. De asemenea trebuie să gestionezi foarte atent și transpirația abundentă, să ai grijă la slăbirea foarte bruscă, fără vreo dietă la bază.

Încearcă să consumi mai ales alimente care să îți ofere nutrienți din toate categoriile de alimente. Evită pe de altă parte alimentele care îți pun sănătatea în pericol, prin constipație.

Și trebuie să mai fii pregătit ca în cazul în care suferi de orice boală hepatică sau de una dintre formele de diabet gradul de transpirație va fi mai mare decât în mod normal.

Dacă ești mare consumator de cafea sau de ceai ar fi bine să mai reduci puțin din cantități. Consumă mai degrabă mai multă apă plată ca să nu riști să fii deshidratat.

Alege să ai un meniu echilibrat în fiecare zi, fără foarte multe condimente, în special din categoria celor picante. Renunță, mai ales în perioada caldă a anului, să mai consumi băuturi alcoolice.

Evită pe cât poți să stai foarte mult la soare. Învață să gestionezi cât mai lejer cu putință conflicte și situațiile stresante. Pentru că din aceste cauze nu doar că vei transpira și respectiv vei mirosi urât, ci și îți vei da peste cap dezechilibrul hormonal și îți vei modifica ritmul inimii.

Dacă igiena nu este suficientă ca să înlăture mirosul neplăcut și transpirația abundentă, poți să urmezi un tratament care nu are nevoie de rețetă din parte medicului specialist.

Și ca să nu dai foarte mulți bani pentru soluții scumpe, despre eficiența cărora să nu știi cu exactitate, cel mai bine folosește fructe și legume chiar din piață sau din curte.

De exemplu, poți să faci o baie foarte lungă și să pui în apa fierbinte sucul de la șase roșii. Poți să repeți mai multe zile la rând acest truc și în final vei scăpa de mirosul neplăcut al întregului corp.

La fel de util va fi și clasicul bicarbonat de sodiu. Acesta are proprietatea de a absorbi surplusul de de umiditate de pe piele, respectiv va putea să reducă și din mirosul neplăcut emanat de corp.