Radio Simplu

Alimente care ajută la îmbunătățirea concentrării

În zilele noastre, la birou, din cauza volumului din ce în ce mai mare de muncă, dar și a stresului care este prezent și el, uneori ne concentrăm mai greu.

Dar putem să rezolvăm acest lucru cu niște alimente foarte banale, dar foarte eficiente. Pe lângă alimentație nu trebuie să uităm nici de hidratare care este la fel de importantă. Pe lângă apă, la fel de bun este și ceaiul verde, care în plus ne mai ofer și o stare de bine, nu doar ne hidratează.

Dar ca să fii eficient sută la sută și foarte concentrate pe ceea ce faci, trebuie să găsești echilibrul între alimentația corectă și hidratarea corespunzătoare. Ca să ai un creier functional la capacitate maximă e nevoie să îi dai anumite produse, pur și simplu vitale pentru acesta.

Este vorba în acest caz de vitamina K, B, C și E sau acid folic. Găsești aceste elemente în avocado sau în afine.

Foarte bună pentru un creier atent și concentrate mai este și sfecla roșie. În cazul în care îți place ciocolata, mai ales cea neagră atunci să știi că o poți consuma ca să îți ajuți creierul.

Dar nu orice variantă este bună, ci doar cea care are peste 70% de cacao. Datorită acestui tip de ciocolată vei redu semnificativ riscul de a face atac cerebral. Ba chiar mai mult, ciocolata neagră cu multă cacao în conținut îți va îmbunătăți circulația sângelui.

Printre altele, nucile sunt alimente foarte bune pentru creier. Acest lucru este știu încă din Antichitate, atunci când s-a descoperit asemănarea dintre forma nucilor și cea a creierului.

Nucile îți oxigenează creierul, permit o circulație sangvină optima, respective o funcționare la cote maxime. Atunci când ai nevoie să înveți ceva nou și nu îți reușește pentru că nu te poți concentra să reții volumul mare de informații noi poți să folosești uleiul de măsline.

De asemenea spanacul nu poate să lipsească de pe lista produselor bune pentru creier pentru că acesta te ajută în cazul declinului congnitiv. Ca să poți să faci față cu brio momentelor stresante poți să consumi usturoi. Acest ingredient este foarte benefic pentru sănătatea creierului.

Pentru că găsim foarte mult omega 3, element benefic pentru creier, în conținutul său, nu trebuie să ignorăm nici peștele, mai ales somonul.

Datorită consumului periodic de somn reduce din riscul instalării bolii Alzheimer. Pe lângă produsele în sine, foarte importante sunt și condimentele care dau un gust bun preparatelor alimentare.

Printre acestea se numără curcuma sau turmericul. Acesta are proprietăți antiinflamatoare ajută neuronii să nu degradeze, dar îți ajută de asemenea și memoria. La fel de util este și rozmarinul care conține un tip de acid care luptă împotriva neurodegradării.

De asemenea și salvia este cunoscută pentru capacitatea de a stimula memoria. Trebuie să știi că creierul consumă cea mai mare cantitate de energie, dintre toate organele din corpul uman, și asta în ciuda dimensiunilor sale.

Mai exact, el ocupă doar 2% din tot corpul dar consumă peste 20% din toată energia care circulă prin organism.