Radio Simplu

Care este legătura între starea de spirit și sănătate

Așa cum e firesc, oamenii sunt diferiți, unici chiar, în atât de multe feluri. Și totuși în anumite situații ei seamă foarte mult. Sunt sensibili, dar și puternici, pentru că viața îi obligă să devină așa. În general oamenii nu trebuie să fie înțeleși ci doar iubiți, exact așa cum sunt.

Fiecare om trece de-a lungul vieții prin tot feluri de stări și de trăiri care la un moment dat, acumulate, îl schimbă atât în bine, cât și în rău. În general oamenii care ajung să se cunoască în anumite împrejurări, nu o fac, pur și simplu, ci cu un rost știut în primul rând de Univers.

Ei au povești diferite, experiențe trăite în feluri irepetabile. Orice istorie merită a fi cunoscută. Unele pentru că au fost foarte frumoase, altele tocmai pentru că sunt adevărate lecții de viață.

Anumite alegeri din trecut pot să ne provoace râsul în timp ce altele ne fac să roșim și să le regretăm. Chiar dacă toți mergem pe același pământ și stăm sub același cer, totuși fiecare dintre noi e nevoit sau fericit să-și poarte destinul prin timp doar singur.

Oameniii în general se atașează de semenii lor, invesc toate resursele în lucruri și în locuri care par să merite eforturile. După aceea, nu există nimeni în această lume care să nu ascundă în inimă măcar un secret mic, întunecat, care va rămâne mereu în sufletul și în mintea celui care-l are.

E nevoie de alți oameni care să ne redea încrederea în propriile forte. Abia așa devenim din nou liniștiți, capabili să ne bucurăm de viață. Și tot oamenii sunt cei care pot să ne facă să renunțăm la lucrurile frumoase, să nu mai avem încredere în nimeni și în nimic.

Sunt foarte puțini cei care reușesc să treacă peste criticile acide ale celor din jur, care de foarte multe ori nici nu cunosc anumite detalii, ci doar comentează, pentru că e în firea lucrurilor.

Așa se pierd energiile bune: judecând pe alții și îngrijorându-ne din cauza părerilor negative despre noi. Și de la sentimentele negative fără rost până la boli grave nu este decât un singur pas.

De aceea o viață liniștită, departe de bârfele pe care le auzim aproape în fiecare zi și până la sursele din media care anume la o asemenea atitudine ne înconjoară, e tot ceea de ce avem nevoie uneori.

Mai sănătos este să ne concentrăm pe lucrurile și pe oamenii care contează cu adevărat sau pe cee ace ne face să ne simțim bine. Dacă vei respecta acest lucru în fiecare zi, în fața tuturor tentațiilor, vei vedea cum starea ta de spirit, respective starea de sănătate.

Fă lucruri frumoase, bucură-i pe oamenii din viața ta. Atunci când cunoști oameni noi, încearcă să iei de la aceștia doar lucrurile pozitive. Nu uita că în general oamenii sunt creature complexe. Și dacă ți-ai găsit un exemplu, un model de viață pe care îl urmezi, să știi că și tu poți să fii pentru cineva o sursă vie de lecții.

Trebuie doar să înțelegi acest lucru și să acționezi în acest sens.