Radio Simplu

Cum funcționează dieta cu apă fiartă

În special femeile, atunci când vine primăvara, dar nu numai, își doresc să urmeze o dietă rapidă și eficientă care să le scape de kilogramele în plus pentru plajă. De aceea apelează la programe foarte complicate și la produse scumpe în speranța că rezultatele vor fi rapide și sigure.

Dar în realitate lucrurile nu stau chiar așa pentru că totul poate să fie mult mai simplu. Apa poate să fie un ingredient care să te ajute să scapi de excesul de kilograme.

Dieta cu apă se ține în jur de tei săptămâni și este foarte benefică pentru organism. Ba chiar mai mult, are mai multe variante pe care le poți allege în funcție de nevoile pe care le ai.

Spre exemplu într-una dintre variantele dietei poți să consumi în prima săptămână a dietei jumătate de litru de apă fiartă seara, dar băută dimineața, imediat ce te-ai trezit și ai încă stomacul gol.

În cea de a doua săptămână a dietei cu apă dublează cantitatea de apă ca să obții un litru, băut la fel pe stomacul gol. Și în ultima săptămână va fi nevoie să ajungi la cantitatea de 1,5 litri de apă consumată imediat ce te-ai trezit.

În fiecare zi din aceste 3 săptămâni nu trebuie să ții și un regim alimentar. Poți să mănânci tot ce ai mâncat și până la dieta cu apă. În plus, datorită acestei diete vei reuși să îți detoxifici și organismul, nu doar să pierzi câteva kilograme importante.

Dar în cazul în care îți dorești o dietă puțin mai complex poți să urmezi următorii pași. În prima zi bea un pahar cu apă caldă și răcită, în a doua zi 2 pahare și tot așa până când ajungi în a 9 zi în care va fi nevoie să scazi din numprul de pahare cu apă.

Această etapă durează 15 zile. Nu ai restricții alimentare și totuși trebuie să renunți câte puțin la alimentele procesate, la cele conservate, la sucurile acidulate, la dulciuri și nu numai. În următoarea perioadă va fi nevoie să excluzi din alimentația obișnuită și alimentele care conțin grăsimi.

Poți să mai păstrezi doar uleiul de măsline, pe care îl poți folosi la gătit în cantități rezonabile, desigur.

Ca să înțelegi mai bine, uită pe perioada acestei diete de carne, de brânzeturi și alte produse lactate grase, poți să folosești în continuare produsele degresate. Nu ai voie să folosești pâine albă sau zahăr alb.

Pentru micul dejun poți să alegi între 1 cană de orez fiert cu puțin lapte degresat, pâine graham cu miere, câteva linguri de germeni de grâu combinate cu miere, fructe sau sucuri proaspete.

Pentru masa de prânz poți să mănânci piure de legume, ciorbă de zarzavaturi, salată de legume de crude sau cu fructe proaspete. La cină vor fi foarte potrivite cerealele integrale cu iaurt, salatele de legume preparate termic, fierte sau fripte, sau chiar fructe coapte.

În funcție de cât de dispusă ești să slăbești poți să testezi ambele variante ca să vezi care dintre cele 2 variante ți se potrivește cel mai bine.