Radio Simplu

Trucuri de bucătărie – cum să gătești mai ușor și mai rapid

În zilele noastre, din cauza lipsei acute de timp, majoritatea gospodinelor au devenit mult mai practice.Acestea aleg să apeleze mai degrabă la trucuri care să le ușureze viața, decât să meargă pe variantele clasice, dar care consumă foarte multe resurse, de orice tip.

Chiar dacă pare o exagerare, unele trucuri chiar ne pot schimbare viața pentru că salvează foarte mulți nervi, bani pierduți și desigur timp util. De aceea astăzi îți vom prezenta o serie de trucuri din bucătărie pe care trebuie să le cunoască toată lumea.

Cu siguranță oricine a tăiat vreodată măcar o ceapă a scăpat măcar o lacrimă sau cel puțin a rămas cu ochii iritați și foarte roșii. Așa că, ca să nu mai pierzi timp atunci când ai de tocat multă ceapă, pune-o în congelator pentru aproximativ 10 minute

În acest fel nici nu îți vei da seama când vei termina cu pregătirea cepei, pentru că nu te vei mai opri ca să îți ștergi lacrimile. Dacă ești genul de persoană care prefer ca legumele să fie mai crocante, le poți pune în apă rece ca să le obții în această formă.

Trucul este foarte util, mai ales pentru țelină, pentru morcov sau pentru ridichi. Printre ele poți să mai pui o jumătate de cartof crud. Dacă ai acasă niște vin pe care l-ai deschis, dar pe care nu l-ai mai terminat, cel mai probabil acesta la un moment dat își va schimba gustul sau aspectul.

Dar nu e nevoie să îl arunci. Îl poți folosi desigur ca să faci alte băuturi mai tari sau în alte scopuri. Dar dacă vrei să îl consume ca atare, poți să pui câteva boabe de stafide în el și în acest fel el va fi în continuare bun de băut.

Atunci când nu prea este folosită, de obicei sarea devine mai tare. Așa că pentru a Evita acest moment poți să pui în vasul în care o ții câteva boabe de orez obișnuit, crud.

Gospodinele care adoră deserturile pot să le gătească și să le consume inclusive în timpul posturilor, e nevoie doar să înlocuiască ouăle cu bananele. Gustul va fi la fel de savuros.

Majoritatea produselor lactate în general trebuie consumate destul de repede pentru că au un termen de valabilitate scurt. Dar dacă vrei ca brânza să reziste mai mult timp e nevoie doar să o ții învelită în hârtie.

Ouăle fierte vor fi mai tari și se vor curăța frumos și ușor dacă vei pune în apa în care acestea fierb puțin bicarbonate de sodiu și suc de lămâie. Când ți-e foarte poftă de cozonac și nu mai ai răbdare ca acesta să se răcească de tot, udă sub un jet de apă cuțitul pe care urmează să îl folosești.

În acest fel feliile se vor tăia perfect. Vei obține mai mult suc de lămâie dacă vei pune lămâia pentru câteva secunde în cuptorul cu microunde. Orezul adăugat în oala cu ciorba de perioașe le vor ajuta ca acestea să nu se desfacă în lichid.