Radio Simplu

Afecțiuni semnalate de gustul amar din gură

Majoritatea persoanelor sunt jenate sau respective deranjate de mirosul neplăcut din gură. Această problemă poate să aibă mai multe cause. Cel mai des poate să fie vorba despre alimentația care este picante sau desigur, amare.

De fapt gustul este o noțiune foarte complexă și foarte diferită, de la caz la caz. De fiecare dată însă foarte importantă este igiena dentară.

Dar atunci când această problemă nu dispare după spălarea pe dinți și după eliminarea alimentelor responsabile, cel mai probabil acest lucru înseamnă că persoana respectivă suferă de anumite boli.

Pe lângă igienă mai este importantă și o potențială sarcină sau deshidratarea. În mod normal, gustul amar nu este neapărat o problemă foarte gravă și totuși în anumite cazuri acest aspect își poate spune cuvântul în situațiile cotidiene.

Cele mai cunoscute cauza pentru care ne trezim că avem un gust amar este faptul că avem gura uscată. Acest fenomen se întâmplă atunci când organismul nu produce suficientă saliva ca să păstreze mereu gura umedă.

În acest fel bacteriile sunt ținute mai departe de organism datorită salivei din abundență. De asemenea gura mai poate să fie uscată și din cauza unor medicamente care au acest efect secundar.

La fel de important este și tutunul sau boli precum diabetul. Dar și în cazul în care ești răcit și respiri pe gură poți să simți la un moment dat gustul amar.

Persoanele care preferă mâncarea foarte picante, cu mult ardei iute proaspăt sau chiar și cu multe condimente pot să sufere din cauza senzației de gură arsă.

Primele semne apar de obicei doar într-un colt al gurii, dar se pot manifesta și pe toată zona. Această afecțiune este legată de fapt cu funcționarea sistemului nervos,

Cel mai des sunt afectate femeile care se află la menopauză.

Și tot characteristic femeilor le este gustul amar din timpul sarcinii. Acest lucru se întâmplă mai ales din cauza faptului că estrogenul nu este niciodată pe parcursul celor 9 la fel.

Cel mai pronunțat acest gust este la începutul sarcinii, dar poate să dispară abia după terminarea acestei perioade frumoase din viața unei femei. O cauză foarte comună pentru mirosul neplăcut din gură este, așa cum am mai spus, igiena orală foarte proastă.

Dacă îți cureți foarte atent și mai ales periodic cavitatea bucală vei reuși în principiu să elimini aceste senzații neplăcute. Refluxurile gastrice sau cele esofagiene pot să să numere printre motivele din cauza cărora resimțim un miros amar în gură.

Din cauza stresului sau a anxietății putem de foarte multe ori să avem gura uscată, respectiv, gustul amar. Gustul amar este într-o legătură foarte strânsă cu sistemul nervos. În cazul în care cineva suferă o leziune, există șanse ca aceasta să perceapă gusturile într-un mod diferit.

Foarte des simțim acest gust mai ales dimineața. Acest lucru are o explicație extrem de simplă: în timpul nopții respirăm pe gură și din acest motiv se înmulțesc bacteriile în gură.

Ca să evităm această senzație neplăcută putem să consumăm mai multe lichide ca să avem mereu gura umedă, să evităm alimentele picante și să avem desigur grijă la igiena orală.