Radio Simplu

Care sunt bolile pe care le putem lua din piscină

În sezonul cald piscinele reprezintă locul ideal pentru cei care din diferite motive nu ajung la mare. Majoritatea oamenilor, indiferent de vârstă sau de alte detalii, sunt încântați de mersul la piscină și de bălăceală.

Ce nu știu însă adulții sau ignoră cu bună știință faptul că în apele dulci, respectiv în bazine sau în piscine există foarte multe microorganisme care vă pot pune sănătatea în pericol.

Cel mai des în urma mersului în locuri de acest timp te poți alege cu boli precum conjunctivita, otita, infecții care afectează sistemul respirator.

Alte situații îngrijorătoare sunt probleme ale sistemului digestiv în urma cărora te poți alege cu diaree și nu în ultimul rând chiar și infecții care îți pun în pericol sănătatea sistemului reproducător.

Femeile însărcinate, persoanele cu un sistem imunitar mai fragil și copii riscă cel mai mult atunci când merg la piscină pentru că ei sunt primii care se pot îmbolnăvi.

Toate aceste probleme pornesc în majoritatea cazurilor și din cauza fapului că persoanele cu risc ridicat de infectare la piscină închit din apa contaminată.

Aceasta este cea mai simplă și totuși cea mai periculoasă cale prin care toate microorganismele ajung în interorul organismului ca să distrugă organe și să le slăbească din funcționarea eficientă.

O altă categorie de oameni care pot să sufere tocmai din cauza apei din bazin este reprezentată de cei care suferă din cauza alergiilor la diferite produse de curățare și de dezinfectare a apei.

Aceștia oameni trebuie neapărat să se intereseze ce produse se folosesc pentru întreținerea locului, să poarte șlapi, și să nu uite despre importanța dușului de dinainte intrării în contact cu apa din piscină.

Pentru restul persoanelor, care nu au alergii la acest tip de produse, este foarte important ca apa să fie mereu curată și întreținută în mod corespunzător.

Dacă vei avea grijă de tine, și mai ales dacă vei alege un loc potrivit pentru tine și pentru cei dragi ție vei reuși să te distrezi, dar să fii în siguranță după ce vei pleca de la piscină.

În acest fel vei evita o serie de boli de piele în primul rând. Printre acestea se numără granulomul, care din fericireeste o afecțiune foarte rar întâlnită. Această afecțiune se manifestă în cele mai multe cazuri în zona genunchilor. Dacă această boală se agravează pot să apară inclusive ulcerațiile.

Pe această listă mai găsim și pitiriazisul. Te-ai ales cu această boală după vizita la piscină dacă ai în zona trunchiului mici pete cafenii. De asemenea cei care deja suferă din cauza acneei, pot să aibă momente în care aceasta să se agraveze.

Germenii din apă ajung de obicei și în urechi, În acest caz apare otita. Din cauza apei care intră în ureche pot să apară inclusive infecții. E. coli este responsabilă pentru infecțiile care la rândul lor provoacă diaree și dureri de stomac foarte puternice. În această situație te vor ajuta doar medicamentele.

Candidoza este una dintre afecțiunile care afectează femeile câteva zile după revenirea de la piscină. Cel mai des sunt afectate însă femeile cu o imunitate mai slabă.