Radio Simplu

Detoxifierea organismului. Sfaturi de la Dr. Oz. Cele mai bune alimente pentru detoxifiere

Detoxifierea organismului este un termen la modă. Pentru unele persoane, detoxiefierea organismului înseamnă consumul unui suc de curățare care poate fi chiar plăcut, însă nu este mereu practic sau realist.

Motivul pentru care trebuie să ne preocupe detoxifierea organismului este simplu: stilul de viață ne poate pune la încercare corpul.

Deși, în condiții normale, organismul este capabil să se curețe singur, creșterea nivelului de stres, lipsă exercițiilor fizice, constipația, dietă necorespunzătoare și stilul de viață nesănătos, că să nu mai vorbim de creșterea toxinelor din mediu pot pune mare presiune asupra organismului și cum nu poți evită în totalitate toxinele, este important să-ți ajuți corpul să scape de ele.

Iată 3 soluții simple pentru detoxifierea organismului pe care și cel mai ocupat dintre oameni le poate aplică.
Renunță la zahăr pentru detoxifierea organismului. Între consumul de zahăr și o mulțime de probleme de sănătate precum obezitatea, diabetul, inflamațiile care pot duce la afectarea membranei celulelor s-a stabilit o legătură directă.

Și cu cât ești mai stresat cu atât mai mult de bazezi pe alimentele și băuturile care conțin zahăr și care îți oferă un plus de energie pe termen scurt, pentru care însă, plătești un preț piperat din punctul de vedere al sănătății.

Încearcă să renunți la consumul de zahăr și așa vei preveni acumularea de kilograme, inflamațiile, îmbătrânirea prematură și chiar dezechilibrul energetic.

Sfat: Bea ceai de lemn dulce. Lemnul dulce (de fapt rădăcină) este o plantă chiar mai dulce decât zahărul și are zero calorii. în plus, are proprietății antiinflamatorii și antibacteriene că și multe alte beneficii pentru sănătate.Alte ceaiuri care îți pot satisface nevoia de dulce sunt cele de mentă și scorțișoară.

Detoxiefierea organismului se poate face cu alimente amare
Verdeturile ajută mereu detoxifierea. Iar cele mai bune din acest punct de vedere sunt verdeturile cu un gust amar. Atunci când mănânci rucola, păpădie sau năsturel, este stimulat ficatul pentru a curată mai eficace organismul.

Gustul amar este un semnal pentru sistemul gastrointestinal. Acesta începe să elibereze hormoni și enzime digestive care cresc secreția biliara, metabolizează grasimilie și menține eliminarea ușoară. Iar acest lucru ajută organismul să elimine toxinele mai rapid.

Bonus: Practicanții medicinei tradiționale chineze susțin, de asemenea, că un consum de verdețuri cu un gust amar poate ajută la stoparea nevoii de zahăr.

Sfat: Adaugă puțină rucolă și năsturel salatei tale obișnuite la prânz sau pasează puțină păpădie în uleiul de măsline pe care să-l folosești pe post de dresing la salată de .

Exfolieaza- pielea pentru detoxifierea organismului
Chiar cel ocupat om de afaceri face , nu- așa? dintre cele simple soluții de detoxifiere este exfolierea la duș. Operatinea durează numai câteva minute și este aplicată celui mai mare organ al corpului, pielea.

Exfolierea înlătura celulele moarte și colectează toxinele din mediu și menține porii deschiși, astfel încât corpul elimină toxinele prin piele. După un astfel de proces pielea arată foarte bine.

Sfat: Poți găsi perii speciale în orice magazin care care comercializează produse pentru îngrijirea corpului. Se găsesc în orice formă și mărime. începe cu extremitățile (de la tălpile picioarelor până la palme) și periaza tot corpul.

În plus, acest ritual stimulează și sistemul nervos, ceea ce este o modalitate excelentă pentru a te încărca cu energie.

Citește continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.