Radio Simplu

Cura cu afine – reglează glicemia și normalizează tensiunea arterială

Afinele sunt niște fructe de pădure foarte gustoase, dar și foarte sănătoase. Acest lucru se datorează faptului că în conținutul lor se găsesc foarte multe vitamine și antioxidanți, seleniu, fier, zinc, magneziu, mangan și fibre.

Ele au proprietăți antibiotice, imunostimulatoare, antiinfecțioase, antibacteriene. De asemenea ajută la regenerarea vaselor de sânge, normalizează glicemia.

Datorită consumului de afine regenerează și retina și sunt neutralizate infecțiile din intestine. Pentru că afinele au această culoare atât de pigmentată, ele ajută la protejarea organismului împotriva razelor ultra violet.

Cantitatea medie de afine de care ai nevoie pentru o zi este de 150 de grame. Dar din cauza faptului că ele se găsesc pentru o perioadă mai curtă decât alte fructe și sunt și mai sensibile, în sezonul lor estival le poți consuma în cantitate dublă și chiar mai mult.

Cu ajutorul acestor fructe poți să previi dar și să tratezi foarte multe afectiuni, dintre cele mai diverse.

Efectele afinelor se vor intensifica dacă le vei consuma combinate cu miere de albine, de care îți place, dar dacă poți alege mierea care se face la munte, pentru că în combinație cu afinele ea dă cele mai bune rezultate.

Acest amestec trebuie consuma cu jumătate de oră înainte de fiecare masa principal timp de 3 săptămâni. La fel de sănătos va fi și sucul de afine, dar și orice formă este potrivită. Pentru că afinele nu își pierd atât de ușor din proprietăți.

Acest tratament a fi foarte util persoanelor care suferă de afecțiuni precum infecții urinare, obezitate, de lipsa poftei de mâncare, de colesterol peste limita admisă, de vase de sânge subțiri, de rheumatism, de gută, de constipație sau de diaree, de probleme de respirație, de oboseală cronică, de epuizare fizică, de pierdere de memorie.

Lista este foarte lungă exact așa cum afinele sunt eficiente și acționează imediat. Iar pe ea se mai găsește și cancerul în aproape toate formele lui. Practic, fiecare sistem din organismul uman beneficiază de pe urma efectelor pe care le au afinele.

Ba chiar mai mult, afinele sunt bune și în cazul în care îți dorești să slăbești sănătos, datorită unr alimente naturale, care nu au efecte negative. Cele mai bune afine sunt cele din zona de munte pentru că acolo ele beneficiază de toți factorii necesari dezvoltării lor.

Le poți culege toamna, atunci când acestea se găsesc în cantități mai mari. Cu ele poți să pregătești unele dintre cele mai diverse preparate culinare, în special deserturi.

Afinele sunt foarte potrivite, pentru că ele nu îngrașă deloc ci din contra luptă cu kilogramele în plus și mai ales cu grăsimile încăpățânate, cum ar fi cea de pe abdomen.

De asemenea, poți combina afinele într-o dietă foarte echilibrată și foarte sănătoasă, alături de iaurt, somon, legume verzi, carne pregătită pe grătar.

Totuși specialiștii în nutriție ne avertizează că dietele cu afine trebuie ținute doar câteva zile. După aceea fiind necesară reintroducerea în alimentație a alimentelor sățioase și hrănitoare.

În rest, este o dietă foarte ușor de ținut care dă rezultate imediat și este potrivită pentru oricine.