Radio Simplu

Bicarbonatul de sodiu – utilizări și beneficii

Fiecare dintre noi are în bucătărie un produs foarte bun din toate punctele de vedere: este eficient pentru o serie largă de utilizări, este ieftin și se găsește peste tot. Despre beneficiile pe care le are nu se prea vorbește pentru că în acest fel companiile farmaceutice și nu numai, vor da faliment.

Vorbim despre un tip de sare, care este naturală, e economă, este ignorată în totalitate de marile corporații. Dacă nu ți-ai dat seama despre ce produs vorbim încă, află că este vorba despre bicarbonatul de sodiu.

Acesta este util în primul rând pentru sănătate. Bicarbonatul de sodiu poate să calmeze arsurile stomacului. Pentru aceasta trebuie doar să amesteci o linguriță de bicarbonat cu un pahar de apă. Dacă rămâi fără deodorant poți să folosești bicarbonatul de sodiu, acesta va funcționa ca pudră și va elimina mirosul neplăcut al corpului.

Ba chiar mai mult, bicarbonatul este bun în general pentru eliminarea mirsurilor neplăcute, cum ar fi cel din frigider. De asemenea, bicarbonatul de sodiu poate să mai elimine și din alte zone ale corpului mirosurile neplăcute, cum ar fi de exemplu mâinile.

Cei cu probleme dentare, cum ar fi dinții îngălbeniți pot să folosească bicarbonatul de sodiu o zi pe săptămână ca să se spele pe dinți. Și în general, dacă ai mereu o respirație urât mirositoare sau diferite răni, poți să faci dimineața gargară cu apă amestecată cu bicarbonat de sodiu.

Cu această ocazie ei vor scăpa și de mirosul din gură, dar și de bacteriile dentare și previne apariția cariilor.

Îți poți face chiar măști pentru față sau creme pentru corp ca dă îți exfoliezi pielea și să scapi de celulele moarte. Dacă ai spre exemplu, primăvara probleme cu pielea crăpată, poți să îți speli zonele afectate cu puțin bicarbonat de sodiu.

Doar dacă ai o acnee severă ar fi cazul să eviți bicarbonatul, ca să nu îți agravezi situația. Pentru o piele fină și catifelată poți să adaugi în cada în care faci baie puțin bicarbonat de sodiu.

Poți să tratezi înțepăturile de insecte sau arsurile provocate de soare cu ajutorul acestui produs foarte ieftin. Și dacă te-a atins meduza tot cu bicarbonat poți să scapi de durerea imediată, dar și de efectele secundare.

Bebelușii pot fi ajutați să scape de iritațiile provocate de pampers de asemenea cu ajutorul bicarbonatului de sodiu. Pune 2 linguri de bicarbonat în cădița celui mic și acesta va avea o pielea mult mai frumoasă și va fi în general mai liniștit. De fapt, acest truc are aceleași efecte și în cazul unui adult.

Părul tău va fi mai strălucitor și nu se va mai îngrășa atât de rapid dacă vei pune chiar în recipientul cu șamponul. Dacă ai cozile împletite în stil afro poți să îți cureți părul în profunzime cu acest remediu. Dacă folosești picături nazale care nu mai au atât de mult efect, pune în ele puțin bicarbonat de sodiu și vei avea nasul desfundat.

Când vrei să ai flori în vază pentru mai mult timp, pune în apa în care le păstrezi puțin bicaarbinat, acest truc le va lungi durata de viață.