Radio Simplu

Tratament cu bicarbonat pentru picioare

Bicarbonatul de sodiu se folosește în foarte multe situații, de la gătit până la curățenie. De fiecare data acesta ne salvează din foarte multe situații limită.

Acesta este atât de bun încât bun încât poate funcționa și ca un exfoliant pentru piele. Datorită lui poți scăpa de celulele care îți blochează porii. Și nu doar atât, bicarbonatul de sodiu contribuie și la regenerarea ulterioară a celulelor organismului.

Dar beneficiile bicarbonatului pentru piele nu se opresc aici pentru că datorită lui poți scăpa de transpirația în exces. Și după ce îl vei folosi pentru mai mult timp vei observa că acesta ține la distanță bacteriile care în mod normal atacă pielea.

Dacă ar fi să facem o cloncluzie după ce am enumerate doar câteva dintre beneficiile bicarbonatului de sodiu, atunci putem descoperi că acesta este foarte bun pentru picioare. În cazul în care te deranjează mirosul neplăcut pe care îl emană picioarele tale, poți să faci următorul amestec.

Ia 2 litri de apă caldă și pune un pahar de oțet, și o lingură de bicarbonat. Amestecă foarte bine până în momentul în care bicarbonatul se va dizolva complet. Cu ajutorul acestui amestec poți să faci băi pentru picioare, seara, înainte de a merge la somn.

O altă soluție pe care o poți încerca trebuie făcută în felul următor. Pentru fiecare litru de apă caldă adaugă câte o lingură de bicarbonate de sodiu. După ce se va dizolva, ține picioarele în acest amestec pentru aproximativ 15 minute în fiecare seară.

Bicarbonatul de sodiu mai este o soluție foarte bună pentru călcâiele crăpate. Încălzește un pic un litru de lapte și după aceea ține picioarele în el. Apoi, pur și simplu, masează-ți picioarele cu bicarbonate de sodiu.

Mai ține pentru câteva minute picioarele în laptele cald și la final șterge-te cu grijă, foarte bine cu un prosop moale și curat. Poți să mai încerci și o altă soluție. Amestecă 3 linguri cu bicarbonat de sodiu cu 4 litri de apă și ține picioarele în acest amestec pentru aproximativ 20 de minute.

Atunci când simți că picioarele s-au înmuiat foarte bine exfoliază-le cu ajutoru unei pietre ponce. Clătește-le cu apă caldă și apoi șterge-le foarte bine. Repetă acest tratament pentru o săptămână și dacă mai e nevoie îl poți continua, dar doar după o zi de pauză.

În special în cazul femeilor bășicile de la picioare sunt un adevărat chin pentru că se fac din cauza unor pantofi care deranjează piciorul. Combină 3 linguri de bicarbonat de sodiu cu 5 litri de apă călduță. Ține în această apă picioarele pentru aproximativ 10 minute.

Repetă acest tratament până când vei scăpa de de problemă. Bineînțeles bicarbonatul de sodiu este foarte bun și în cazul bătăturilor de la picioare. Amestecă 6 linguri cu bicarbonat și 2 pahare cu apă. Amestecă foarte bine aceste ingrediente și apoi aplică mixul pe zona afectată.

După aceea lasă pur și simplu pasta să se usuce direct pe bătătură. Folosește această rețetă până în momentul în care vei scăpa de problemă. Bicarbonatul mai este foarte bun pur și simplu și pentru relaxarea picioarelor obosite.