Radio Simplu

Doliu în presa din România! O prezentatoare TV a murit. Avea doar 48 de ani

O boală necruțătoare a răpus-o pe Clara Mărgineanu, fosta jurnalistă TVR, la doar 48 de ani. Aceasta și-a dat ultima suflare la Spitalul Colțea din București.

Horia Gârbea, președintele Filialei București-Poezie a Uniunii Scriitorilor din România, a făcut tristul anunț.

„Filiala București-Poezie a Uniunii Scriitorilor din România anunță cu profundă tristețe încetarea din viață a distinsei poete și realizatoare TV Clara Mărgineanu.

A publicat 10 volume de poezie și a obținut numeroase premii pentru jurnalism cultural. Prin dispariția Clarei Mărgineanu, literatura noastră suferă o dureroasă pierdere. Dumnezeu s-o odihnească”, a scris Horia Gârbea.

Cine a fost Clara Mărgineanu

Clara Mărgineanu (n. 1972, Bucureşti) a fost licenţiată în arte la Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” din Bucureşti (Facultatea de Film, secția Comunicare audiovizuală). A debutat cu poezie în revista Luceafărul, în 1991. A publicat 10 volume de versuri, între care Sărmanele Duminici, Pariu pe prietenie, Prizonierul libertății, Uși zidite în alt destin, Dans cu pumnalul în inimă, Măștile Cleopardei, Sărutul femeii poem și ediția bilingvă română-engleză Blue Woman, tradusă de Adrian G. Sahlean, apărută la Boston.

A publicat, de asemenea, volume de interviuri și publicistică. A fost realizator de emisiuni culturale la TVR între anii 1995 și 2013, unde a realizat interviuri, reportaje, documentare. În prezent este jurnalist al casei de Producție TVR. Din anul 2001 este membru al Uniunii Scriitorilor din România, secţia poezie. Din anul 2009 este membru al Uniunii Cineaştilor din România, secţia regie film şi TV. În 2018 a devenit membru al Uniunii Artiștilor și Realizatorilor de Film, notează dcnews.ro