Radio Simplu

Beneficii busuioc – antioxidant care curăță arterele și elimină colesterolul rău

În zilele noastre, din ce în ce mai mulți oameni suferă din cauza bolilor de inimă sau din cauza colesterolului mare.

Aceste probleme au niște soluții în medicamentele pe care le putem găsi în farmacii, de obicei la prețuri exaggerate și cu foarte multe efecte secundare, care pot să pună în pericol sănătatea și mai mult.

Din fericire, exact aceste probleme au soluții și în natură. Acestea sunt foarte sănătoase și desigur ieftine, adică sunt inversul preparatelor farmaceutice. Busuiocul este cel care te va ajuta să scapi de probleme și mai ales le va ține la distanță pe viitor.

Și în general, această planta este foarte special și folositoare în scopuri terapeutice. Acesta conține foarte mulți fitonutrienți poate să trateze mai multe boli.

Îl găsim mai ales în zonele calde și în cele tropicale. Și chiar dacă pare surprinzător, până în acest moment se cunosc peste 60 de tipuri de busuioc care se impart după culoare și după gustul pe care îl are planta.

Această planta special se poate cultiva din fericire și în grădinile noastre. Trebuie doar să ai grijă să îi fixezi capetele și să o tai la baza plantei, dacă vezi că apar alte ramuri.

Cel mai bun pentru diferite tratamente este doar busuiocul folosit în stare proaspătă. Aroma plantei este foarte frumoasă și pronunțată și are puterea de lupta direct cu colesterolul în exces.

Și desigur, busuiocul are foarte multe substanțe nutritive, necesare pentru sănătatea inimii, dar nu numai. Dar busuiocul este mai multe decât atât. Acesta conține și o mulțime de antioxidanți.

Datorită acestui lucru busuiocul luptă împotriva radicalilor liberi care pun foarte mult starea de sănătate în pericol. Dacă vei amesteca busuiocul cu ustuoiul vei obține unul dintre cele mai bune antibiotice naturale.

Acest amestec va reuși să distrugă toate bacteriile și toți microbii din organism. Busuiocul elimină total colesterolul rău din organism și după aceea curăță foarte bine vasele de sânge și le protejează de alte eventuale boli.

În plus, busuiocul mai este util și în cazul tusei, a diareei, dar și a constipației. Poate să vindece foarte repede și fără efecte adverse și durerile de cap foarte propunțate.

De asemenea poți să folosești busuiocul pentru problemele de rinichi pe care le ai. Cu ajutorul acestei plante atât de versatile îți poți face un ceai foarte gustos pe care să îl bei în fiecare zi.

Dar din busuioc se pot face mult mai multe preparate și acesta poate fi folosit în mai multe forme. Spre exemplu pulberea se consumă pe stomacul gol. Dar înainte trebuie să râșnești busuiocul uscat. Apoi ține sub limbă aproximativ 1gram și jumătate de pulbere de busuioc.

La fel de utilă este și infuzia fierbinte. Aceasta este mai des folosită pentru terapia naturală. O pregătești foarte ușor, doar e nevoie să opărești florile de busuioc. Tot atât de importantă și de utilă este și baia terapeutică.

Pune 2 mâini de busuioc în aproximativ 5 litri de apă și lasă această compoziție la infuzat pentru 12 ore. Filtrează amestecul și apoi pune în cadă ambele componente ale maceratului.