Radio Simplu

4 beneficii ale dușului rece

Despre tradiția dușului rece cunoaștem din mai multe țări, printre care Finlanda, Rusia, Thailanda, Coreea sau Japonia.

Aceasta are mai multe beneficia pe car au reușit să le confirme și medicii. În primul rând băile reci te ajută să perzi kilograme importante și apoi tot ele contribuie la o mai bună circulație a sângelui.

În general oamenii nu prea cred că anume dulul rece este mai benefic pentru sănătate, dar și pentru frumusețe. Din fericire oamenii de știință vin cu dovezi clare că anume dușul făcut cu apă la temperaturi mai mici poate face o serie de schimbări pozitive pentru organism.

În primul rând, datorită acestor practice vei reuși să îți întărești sistemul imunitar. Chiar dacă pare amuzant, totuși frigul, temperaturile mici și apa rece, contibuie la întărirea sistemului imunitar.

Studiile care s-au făcut anume pe oameni au ajuns la concluzia că cei care preferă dușurile mai reci, într-un final au mai multă plasmă, mai multe celule T și mai multe limfocite. Dar lucrurile pot fi mai surprinzătoare decât atât. Spre exemplu în Suedia pări8nții își lasă chiar copii mai mici să doarmă în aer liber.

După aceea, aceeași copii au dovediat că sunt mai rezistenți în fața bolilor. În plus, somnul lor este mult mai odihnitor. În altă ordine de idei, dușul făcut de dimineață, cu apă rece, ne facem mutl mai activi și mai energici, ne pregătesc practice pentru o zi lungă și grea.

Apa rece are efecte pozitive și asupra oxigenării creierului, dar și asupra creșterii ratei cardiace, dar și viteza de circulație a sângelui prin corp. Aceste lucruri duc la o mai bună concentrare și la rapiditate gândirii și nu numai.

Dușurile reci își pun amprenta și pe starea de sănătate și pe aspectul părului sau ai pielii. Cu ajutorul apei la temperaturi mici vei reuși să îți hidratezi, dar și să îți menții atât părul cât și pielea.

De fapt, medicii specialiști spun că tocmai apa rece este cel mai mare dușman al acestor 2 componente importante ale aspectului fizic. Tot la deshitratare duc și uleiurile naturale ale corpului. Apa rece ajută la eliminarea lor. Datorită apei reci vei reuși să scapi și de mătreață sau de exfolierea pielii capului.

Apa rece închide în general porii și cuticulele. Și așa aceste zone sunt ferite de bacterii sau de impurități. Într-un mod surprinzător de plăcut dușurile reci contribuie inclosuiv la pierderea în greutate, fără vreun efort.

În corpul uman se află 2 feluri de țesut adipos: unul alb și altul maro. Cel alb pare în momentul în care se consumă mult mai multe calorii decât este nevoie și mai ales atunci când acestea nu sunt arse.

Cel mai des întâlnim acest tip de grăsime pe talie, pe coapse sau pe gât. Pe de altă parte grăsimea de culoare maro ajută la reglarea unei temperature optime pentru corp. Aceasta se activează atunci când organismul este supus temperaturilor mai mici.

În concluzie, dușurile reci pun în funcțiune anume acest tip de grăsime. Specialiștii au descoperit că într-un an de zile, fără diete sau exerciții fizice, ci doar cu ajutorul dulurilor reci, un om poate să piardă până la 4 kilograme într-un an.