Radio Simplu

Lichiorul de nuci verzi – curăță stomacul și reduce grăsimea din ficat

Curățarea nucilor verzi reprezintă o activitate caracteristică pentru sezonul de vară. Pe lângă consumarea miezului crud, la fel de utile și de gustoase sunt și nucile verzi din care se poate face un lichior absolut delicios, dar și foarte sănătos.

Această băutură nu ar trebui să lipsească din casa ta pentru că este un aliat foarte important pentru sănătate, nu doar o băutură specială.

Poți să treci peste bariera mâinilor colorate de nucile verzi de dragul unei sănătăți perfecte. Acestea vor avea grijă de inima ta și de sistemul cardiovascular, astfel că va ține la distanță bolile care afectează aceste organe.

În plus, nucile verzi sunt foarte bune pentru sistemul imunitar și pentru un nivel optim al colesterolului din sânge. Doar 5 porții de nuci într-o săptămână vor face ca inima ta să fie la fel de funcțională ca cea a unui atlet de performanță.

Iodul și culoarea verde a cojilor de nuci reprezintă o viață lungă și sănătoasă, așa spun bătrânii de la sate care încă mai curăță nucile verzi. Pe lângă sistemul cardiovascular, datorită consumului de nuci verzi, va fi protejat și sistemul digestiv de bolile specifice lui.

Ba chiar mai mult, cojile verzi de la nuci te pot ajuta să scapi de negii care șterbesc din aspectul tău fizic.

Și venele varicoase se vor trata tot datorită consumului de nuci verzi. Și nu în ultimul rând, vei scăpa de stările de oboseală sau de stress dacă vei introduce în alimentația ta cojile de nuci verzi.

Vei avea și un nivel al energiei mult mai bun dacă vei folosi în mod constant acest miracol al naturii. Dacă te-am convins despre cât de importante sunt nucile verzi pentru sănătate și pentru starea ta de bine, îți vom prezenta și rețeta pentru lichiorul delicios.

Vei avea nevoie de cam 25 de nuci verzi, de alcool de cel puțin 40 de grade, și de o sticlă cu capacitatea de 1 litru, cu gât larg. Mărunțește-le și pune-le în sticlă, peste ele toarnă alcoolul în așa fel încât acesta să fie cam cu 3 degete peste nuci.

Lasă la macerat compoziția pentru cel puțin 15 zile sau maxim 30 de zile. Cel mai bine este să pui vasul fix în bătaia direct a soarelui sau măcar într-un loc mai călduros.

După perioada de macerare filtrează lichidul și adaugă în el câteva cuișoare, câteva nucșoare, jumătate de păstaie de vanilie, coaja de la jumătate de portocală și 300 de grame de zahăr brun.

Amestecă după aceea foarte bine ingredientele nou adaugate și mai lasă la macerat compoziția pentru încă alte 4 zile. Filtrează încă o dată și după aceea, separă lichidul obținut în mai multe vase mici de aproximativ 100 de mililitri.

Ține recipientele deja într-un loc răcoros și întunecat. Se recomandă să pregătești acest lichior în timpul toamnei, atunci când cojile cad mai ușor de pe nuci.

De obicei curele cu lichiorul de nuci durează între 20 și 30 de zile, 1 – 2 lingurițe seara, înainte de cină, este cantitatea recomandată dacă vrei să te bucuri de efectele pozitive pe care le are asupra sănătății.