Radio Simplu

Tipurile de prieteni de care oricine are nevoie în viață

Iată care sunt cele 5 tipuri de prieteni de care oricine are nevoie în viață pentru a atinge culmile succesului.
Prietenul cu care ești în competiție.

Chiar dacă este vorba despre același loc de muncă sau despre țeluri comune, este bine să ai un astfel de prieten care să-ți trezească spiritul de competiție. Nu este vorba neapărat despre concurență, ci despre motivație, ca tu să-ți atingi obiectivele, văzându-l pe el.

Prietenul care te ajută să câștigi
Aceasta îți ridică moralul de fiecare dată. Vede partea plină a paharului și nu te lasă să renunți când situația devine dificilă. De asemenea, crede în tine și în idealurile tale, oricât de îndrăznețe ar fi și este primul care se bucură pentru tine.

Prietenul care îți ține evidența
Nu ne referim la evidența banilor, ci la obiectivele tale și îți amintește constant unde vrei să ajungi. Este important ca tu să-l rogi pe el să-ți țină evidența, altfel ar putea părea băgăcios și enervant.

Prietenul mentor
Este acel prieten care a depășit un moment dificil sau care i-a îndrumat pe alții în viață. De obicei este un prieten mai matur, cu experiență. Înțelepciunea lui te va călăuzi, iar sfaturile și îndrumarea lui te vor ajuta să ajungi unde ți-ai propus.

Prietenul care face parte din familie
Acea persoană alături de care poți fi tu însăți și pe umărul căruia poți plânge la orice oră. Acești prieteni sunt parte din familie și nu ți-ai putea imagina viața fără ei. El este cel cu care te poți vedea și în pijamale, după câteva ore de somn, îți știe toate poveștile și nu te judecă orice ai face.