Radio Simplu

Tot ce trebuie să aveţi în vedere despre preludiu. Cât trebuie să dureze?

Preludiul sexual oferă fiecărui partener oportunitatea şi timpul de a se pregăti pentru o activitate sexuală. Fără angajarea într-un preludiu, unii bărbaţi nu îşi acordă suficient timp pentru a fi complet excitaţi. De altfel, pentru a menţine o erecţie fermă necesară pentru penetrare sau pentru un act sexual prelungit.

O femeie însă, fără preludiu nu va obţine nivelul de excitare dorit pentru a-şi pregăti corpul şi mintea pentru diverse activităţi sexuale. Vaginul femeii produce în timpul preludiului lubrifierea necesară pentru o penetrare facilă. În caz contrar actul sexual poate fi dureros sau chiar imposibil.

Cât trebuie să dureze preludiul sexual?

Preludiul sexual începe imediat ce intenţiile unuia sau ambilor parteneri sunt dezvăluite. Astfel încât câteva tehnici de preludiu se aplică cu mult înainte de a ajunge la contactul intim, sau chiar într-un spaţiu intim. Contact vizual profund, atingerea mâinilor, atingerea picioarelor, coapselor, mişcări lascive ale corpului, conversaţie erotică, şoapte, sărutări pe gât, acestea reprezintă doar câteva tehnici preliminarii de preludiu.

În ceea ce priveşte durata preludiului, acesta este un lucru personal şi depinde de cei doi parteneri. Dacă bărbatul suferă de tulburări ale funcţiei erectile, preludiul trebuie prelungit pentru a asigura satisfacţia acestuia. Însă dacă un bărbat suferă de ejaculare prematură atunci un preludiu prelungit prin masaj erotic îl ajută să se relaxeze. Astfel, controlându-şi contracţia musculară şi ejacularea.

Contactul sexual trebuie să înceapă atunci când ambii parteneri au atins punctul maxim al excitaţiei şi îşi controlează cu greu dorinţa sexuală. Este extrem de important ca preludiul să nu fie grăbit. În afara scopului fizic, preludiul reprezintă şi chimia trăirilor şi sentimentelor ce conectează partenerii şi crează dorinţa, pasiunea.