Radio Simplu

Parintii Andreei Banica au murit si ea nu poate trece peste drama: ‘Ar fi putut să fie in viata’

Cantareata si-a pierdut parintii la o varsta la care gandea destul de matur. Cu toate astea, nu poate uita niciodata clipa mortii tatalui sau.

Parintii Andreei Banica au murit si ea nu poate trece peste drama. Cantareata a marturisit recent cum s-au stins parintii ei din viata. Primul care a murit a fost tatal Andreei Banica, in 2001. Artista a marturisit ca asistenta de pe ambulanta nu a vrut sa il ia pe barbat la spital.

”Visul meu din copilărie a fost să am o casă, o grădină, un soţ şi o familie. Ai mei au făcut multe eforturi. Provin dintr-o familie modestă, am trăit într-un apartament micuţ, dar cochet, cu vedere la lacul Techirghiol. Dimineaţa vedeam răsăritul, seara apusul. Tocmai de aceea mi-am dorit o casă cu geamuri mari. Ei au renunţat la multe lucruri pentru mine, pentru ca eu să ajung un om. Din puţinul pe care-l aveau ei puneau bani deoparte pentru ca eu să merg mai departe.

Parintii Andreei Banica au murit in 2001 si 2003
Făceam naveta la Constanţa. Tatăl meu era înnebunit, el era prezent mereu, îmi făcea semn. Mă punea mereu să gesticulez, pentru că mi-a insuflat acest lucru. Nu le-am spus alor mei că am luat maşină. Din primii mei bani câştigaţi am cumpărat o maşină. Ţin minte că aveam blocul pe un colţ de stradă, el era afară, ştiu cum era îmbrăcat şi aştepta, iar eu veneam încet conducând, iar când am parcat s-a uitat aşa, şi-a pus mâinile la ochii şi plângea. A fost bucuria aia enormă: ”Tată, să nu-mi spui că e maşina ta.”

Îi simt lipsa. Au fost mereu alături de mine, iar regretul meu cel mai mare e că nu-i am. Iar mândria mea cea mai mare că nu am făcut niciun compromis. Merg foarte mândră pe stradă, recunosc, dar sunt fericită că am realizat totul pe picioarele mele. Am fost stăpână, pe picioarele mele. Mama mea m-a invatat in viata sa incerc sa obtin patru pereti ai mei.

Mama Andreei Banica a avut cancer la esofag

Sa fiu independenta, sa fiu pe picioarele mele. Muncind mi-am luat prima garsoniera. Tatăl meu m-a invatat foarte mult ce înseamnă ambiţia. Tatal meu era un om destul de dur. Mă altoia. Chiar şi la 17 ani m-a altoit. Mi-a prins bine că am luat bătaie”, a mai spus Andreea Bănică.

”Am pierdut trei membri ai familiei în trei ani. Am avut noroc că Lucian a fost lângă mine, că şi-a dorit binele pentru mine. Cele mai grele momente. Tatăl meu a murit subit, în urma unui accident, probabil băuse ceva, s-a certat cu un vecin şi l-a îmbrâncit şi probabil l-a lovit.

Nu am avut puterea de a săpa mai mult. Ştiu sigur că asistenta care a venit pe salvare n-a vrut să-l ia la spital, pentru că a spus că era băut. Trăiesc cu chestia asta, că ar putut fi în viaţă. Cei care n-au vrut să-l ia în viaţă ştiu foarte bine. Eram atât de dărâmată, că n-am putut să fac nimic. Rana mea încă există, la doi ani de zile mama s-a îmbolnăvit.

Drama o urmareste pe artista si azi
Bunicul meu a murit la 2-3 luni, a făcut un atac cerebral şi a murit. Bunica şi mama mea se rugau să nu moară de ziua mea, pe 21 iunie. Ulterior s-a îmbolnăvit mama, când eu trebuia să fiu la emisiuni, să fiu pe scenă, să-i ţin pe oameni să fie în priză când mama era bolnavă de cancer. Plecam de la spectacole cu viteză. Eram concert lângă Giurgiu. M-a lăsat să-mi ţin concertul, iar când am coborât mi-au spus.

A fost cumplit. M-a bufnit plânsul, m-au luat pe sus, m-au băgat în maşină şi m-au adus la Bucureşti. După ce l-am îngropat pe tata, la trei zile, a trebuit să cânt. Nu puteam să-i încurc, cântam cu Cristina. A fost cumplit. Când îmi puneam rujul pe buze, muream. Îmi curgeau lacrimile şiroaie şi mă gândeam că l-am îngropat pe tata. Au fost cele mai grele momente.”, a mai mărturisit ea la WOWbiz.