Radio Simplu

Lovitură puternică pentru Iohannis! Începe războiul pentru voturi! Vor să-i ia tot

Klaus Iohannis are motive de îngrijorare mai ales că în perspectiva alegerilor care se apropie se anunță o luptă crâncenă. În acest moment se fac calcule politice iar dacă ele vor avea sorți de izbândă atunci președintele va primi o lovitură puternică.

Klaus Iohannis este în alertă maximă după ultimele declarații făcute de cei de la USR-PLUS, Aceștia și-au făcut o serie de calcule și au anunțat că țintesc recuperarea electoratului care s-a dus către preşedinte după europarlamentare, dar şi pe cel al PNL, ”dezamăgit de PSD-izarea partidului”. Declarația a fost făcută de liderul USR Iaşi, deputata Cosette Chichirău care a arătat, vineri, într-o conferinţă de presă, că între PNL şi PSD nu mai există diferenţe în privinţa comportamentului faţă de cetăţeni.

“Nu mai putem face vreo diferenţă între PNL şi PSD. Oricum ideologic nu ştiam dacă mai sunt diferenţe, dar acum vedem că nu există diferenţe în privinţa comportamentului faţă de cetăţeni”, a susținut Cosette Chichirău. Ea a exemplificat cu cazul Narcizei Nedelcu, fosta şefă a Oficiului de Cadastru Iaşi.

„La câteva zile după ce s-a votat proiectul Fără Penali în Funcţii Publice în Camera Deputaţilor, am văzut-o condamnată penal definitiv şi pusă din nou şefă la Cadastru. În cele din urmă, Narciza Nedelcu a renunţat, dar PSD şi PNL ar fi trebuit să ia decizia corectă ca o astfel de persoană să nu mai ajungă vreodată în funcţie. Avem un clan al baronilor PSD-PNL care se extinde şi ne sfidează. Este corupţie pe faţă, nu mai sunt contracte ascunse“, a punctat Chichirău.

Care e planul USR-PLUS
Potrivit acesteia, ţinta USR-PLUS este recuperarea electoratului care a votat cu Klaus Iohannis la prezidenţiale.

“USR-PLUS îşi va recupera electoratul de la europarlamentare care s-a dus către preşedintele Klaus Iohannis, apoi vom recupera din electoratul PNL dezamăgit de PSD-izarea partidului“, a arătat liderul USR. În completarea declaraților făcute de aceasta a venit și deputatul Marius Bodea, candidatul USR-PLUS la şefia Consiliului Judeţean Iaşi. El a susținut că la Iași există o “PNDL-izare“ şi că lupta se anunţă “crâncenă“ .

“Prin deschiderea largă a uşilor PNL pentru primarul Mihai Chirica, prin aducerea pe bandă rulantă a primarilor PSD la PNL, prin menţinerea valului de fini, veri, cumetri, şoferi în detrimentul unor oameni competenţi, ne aducem aminte de metehnele PSD-iste pe care le-am blamat atâţia ani. Nu pentru asta au stat românii în stradă luni în şir, pe frig, viscol sau caniculă, să se trezească azi că sunt conduşi de un PSD reîncarnat. Nu cred că membrii liberali au muncit atâţia ani ca să voteze PSD-işti pe listă. În PNL nu au intrat doar primari PSD, ci şi membri PSD din siajul lui Mihai Chirica“, a susținut Marius Bodea.