Radio Simplu

Cel mai sincer interviu cu Nicolae Duduianu. Interlopul știa cum să-și facă dreptate singur: „Legea existenței!”

Nicolae Duduianu a vorbit cu fiul lui Emi Pian despre vremurile demult apuse în care el și frații lui erau șefii clanului căruia i-au pus bazele în anii ’80.

Nicolae Duduianu, tatăl regratului interlop Emi Pian, a pus bazele clanului Duduianu alături de fratele lui Ion din Sintești, Ialomița. Totul a început în ani ’80 și rapid grpuarea a devenit una dintre cele mai periculoase grupări infracționale din Capitală. Membrii clanuui Duduianu sunt cunoscuți pentru furturi, trafic de persoane și de droguri, șantaj, proxenetism și cămătărie.

Astfel, în 2019, Nicolae Duduianu a întrat la închisoare după ce trecut cu mașina peste un pieton care trecea strada regulamentar. Însă în urmă cu doar câteva luni, Nicolae Duduianu a avut permisia de a veni acasă, unde s-a bucurat de compania fiului său.

Nicolae Duduianu și fiul lui, Emi Pian au depănat povești sub privirile internauților, deoarece Emi făcea live pe Facebok în acele momente.

Nicolae Duduianu, despre luptele care se dădeau între interlopi în vremea tinereții sale
Emi Pian l-a întrebat pe tatăl lui cum erau interlopii pe vremea lui și mai ales, cum se băteau ei.

Nicolae Duduianu: Erau ciumegi pe timpul ăla, lumea, pentru că nu era cum e acuma. Atuncea era legea junglei.
Emi Pian: Legea existenței!
Nicolae Duduianu: Poftim?
Emi Pian: Legea existenței, nu?
Nicolae Duduianu: Da..
Tatăl lui Emi Pian se lăuda că la vremea aceea că niciodată nu a luat bătaie unu la unu și de-a lungul timpului și-a perfecționat pumnul. Astfel încât să fie invincibil la lupte.

Emi Pian: Zi și mie, tată, te rog frumos, o bătaie unu la unu.
Nicolae Duduianu: Nu are rost ..
Emi Pian: Să mor io dacă nu spui.
Nicolae Duduianu: … să mă laud în fața la oameni. Eu, bătaie unu la unu n-am luat în viața mea. Eu am luat bătaie numai când săreau 5-6 pe mine. Dar ăla care era în fața mea nu mai scăpa.
Emi Pian: Să mor io?
Nicolae Duduianu: Zău!
Nicolae Duduianu, peripeții din închisoare
Înduplecat de fiul lui, Nicolae Duduianu a povestit până la urma una dintre încăierările care a avut loc în închisoare.

„Cu Topcanezu, Dumnezeu să-l ierte, a venit și a vrut să arate șmecherie între oameni. Nu m-a interesat pe mine treaba asta. Eram eu, Nicu Bătășanu și Boacă. Și Nicu Bătășanu prăjea niște ouă. Și eu mă uitam la el, așa, că eram peste 300 de șmecheri într-o curte. (…) Și atunci, Dumnezeu să-l ierte pe Topcanezu, a fugit. L-am luat, băi, de ce fugi? Și el zis dai în mine. Cum să dau în tine, băi Topcanezule. Dar nu te mai lua de oameni, te rog eu frumos. A mai trecut o zi, a început să facă mai multe. Și pe urmă m-am certat cu el. S-a izolat. Mi-a părut rău că s-a izolat. M-am dus după el, i-am zis ieși mă, fratele meu, afară, că n-am nimic cu tine în viața mea, dar nu mai căuta să bați oamenii degeaba.

Am dus peste el în cameră, s-a urcat la patul 3 (…) și i-a pus capul aicea lui Vijelie, Topcanezu, și i-a făcut o rană atât, aici. Și atunci m-am supărat și i-am zis, ia treci, mă. Și .. probabil că s-a agățat de mine, i-am rupt mâna de aici. S-a rupt mâna lui. Mi-a părut rău, Dumnezeu să-l ierte.”

Nicoale Duduianu nu se teme de nimeni! S-a bazat pe „forța pumnului”
Emi Pian: Mă, tată, tu cunoști vreun smardoi, așa, care să te sfiască vreun pic? Să-i trăiască copiii tăi!
Nicolae Duduianu: Cum?
Emi Pian: Vreun smardoi care să-ți fie teamă de el vreun pic.
Nicolae Duduianu: Mie? Mie nu mi-a fost frică de nimeni în lume și am fost de unul singur. Adevărul! Să moară copiii mei de am avut nicio gașcă în viața mea, decât de unul singur peste tot.
Emi Pian: Și pe ce te bazai cel mai mult tu?
Nicolae Duduianu: Pă pumnul meu.
Emi Pian: Care?
Nicolae Duduianu: Stânga mea. He he he.
Emi Pian: Mâncați-aș *** ta.
Nicolae Duduianu: Da nici nu m-am luat de nimeni degeaba, n-am deranjat pe nimeni, n-am jignit pe nimeni.

Tatăl lui Emi Pian: ”Mi-am profesionat pumnu meu”
„Am avut foarte multe bătăi și eu n-am luat bătaie de la nimeni. Eu nu am luat bătaie unu la unu de când sunt. Pentru că eu m-am născut și mi-am profesionat pumnu meu. În momentul în care nu mai puteaam să mai duc, apucam altceva. Apucam un cuțit, ceva .. Și-așa, câți a sărit pe mine, să am bine eu și sănătate, și .. nu m-a durut nici în pantofi. (..) Bătăi … Bătăi am făcut, că atuncea nu ieșea nimeni din țară, și tot ce exista șmecher era pă la pușcărie. Și atunci, căutai pă toate căile să-și vezi dă treaba ta, să poți să te liberezi. Da dacă nu puteai, n-aveai încotro, am avut 280 de rapoarte. Și am făcut 5 ani în termen.”

Emi Pian: ”Și când ai avut 6 ani și ceva cât ai făcut din ei?”

Nicolae Duduianu: ”3 ani și 8 luni”.