Radio Simplu

Mircea Badea nu își trimite copilul la școală anul acesta: „Scapă cine poate!”

Mircea Badea ia în calcul să nu își lase copilul la școală, de la 14 septembrie. Realizatorul emisiunii ”În Gura Presei” este convins că pandemia va lua amploare odată cu începerea noului an școlar, așa că preferă să își știe băiatul în siguranță, acasă.

Pentru Vlad, băiatul lui Mircea Badea și pentru toți școlarii, această perioadă ar fi trebuit să fie una plină de emoție și nerăbdare cu ocazia începerii noului an școlar. Din păcate, din cauza pandemiei de coronavirus, care pare să fie departe de a lua sfârșit, copiii vor avea parte de un început de școală atipic. Unii părinți au decis chiar să nu își trimită copiii la școală anul acesta, printre ei numărându-se și Mircea Badea.

”Nu mi se pare în regulă să meargă la școală”
Badea este de părere că luna septembrie va aduce o explozie a cazurilor grave, așa că preferă să își știe familia în siguranță și ia în calcul să nu își trimită copilul la școală.

”Eu, de exemplu, nu vreau să duc copilul la școală. Deloc. Nu mi se pare în regulă să meargă la școală. Nu mi se pare în regulă să meargă nici nepoata. Vine septembrie și să vedem cum va fi cu terapia intensivă. Eu înclin să cred că va fi atât de rău, încât nu cred că se vor mai ține alegeri locale și vom avea cu totul și cu totul altă treabă (…) Să vedem când e septembrie, să ne potrivim ceasurile. Peste cinci zile, scapă cine poate”, a spus Mircea Badea în emisiunea ”În Gura Presei”.

”Suntem la un pas de blocaj”
Mircea Badea crede că numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus va crește mai ales la finalul sezonului estival, când oamenii se vor întoarce la serviciu.

”Suntem la un pas de blocaj și eu vă spun când se va ajunge la acel blocaj: când oamenii se întorc din vacanțe. Mulți de pe la televizor au senzația că acolo se infectează majoritatea, ceea ce este o prostie. Și se vor duce la serviciu. Sigur că se infectează și în vacanță, sigur că da, dar infectarea predominantă e când lumea se duce la serviciu. Aia e infectarea adevărată, crâncenă, masivă!”, a explicat Mircea.

Jurnalistul consideră că autoritățile nu iau măsuri concrete
Tot în emisiunea sa, Mircea Badea și-a exprimat părerea cu privire la măsurile luate de autorități odată cu redeschiderea restaurantelor și începerea școlii. Jurnalistul este de părere că autoritățile sanitare și guvernamentale nu iau măsuri concrete.

”Se duce lumea la serviciu, începe școala. Asta cu vom lua măsuri… Eu m-am săturat, nu mai pot să aud lozinci, banalități. Ăștia mestecă nimic, mestecă niște cuvinte de dimineața până seară. Ne-am întâlnit pentru a elabora o strategie conform căreia să putem demara procesul de învățământ de care e atâta nevoie, în condiții în care să și protejăm. Ceva concret de spus ai?! Răspuns: NU”, a explicat Badea.