Radio Simplu

Jumătate din ţară, măturată de ploi şi vijelii | Şefa ANM, anunţ de ultimă oră

Alertă meteo în Europa! Un nou ciclon face prăpăd în cinci țări. Sunt anunțate vijelii și ploi abundente

E alertă în sud-vestul țării. Meteorologii au emis cod roșu de ploi torențiale. Vor cădea până la 80l/m² chiar în zonele în care se confruntă deja cu inundații de amploare. Ce ne așteaptă în acest weekend.

Sunt ore de coșmar pentru mii de oameni. Apele au rupt un pod și au izolat case în comuna doljeană Grecești, acolo unde șuvoaiele au intrat în gospodăriile localnicilor, iar două femei din județul Argeș au fost salvate la limită de pompieri.

Elena Mateescu, director ANM, a anunţat prognoza meteo. Iată cum va fi vremea în weekend.

„Până mâine la ora 12:00 pentru județul Mehedinți, Caraș-Severin și zona montană a județelor Gorj și Hunedoara rămâne în vigoare avertizarea meteorologică de cod roșu vizează cantități de apă de 50-70l/m² izolat peste 80l/m² tot până mâine la ora 12:00 rămâne în vigoare și avertizarea meteorologică de cod portocaliu ce vizează partea de vest a Olteniei, sudul Banatului, zona Carpaților Occidental, dar și în nordul Orientalilor și vestul Meridionalilor.

În acest interval și în aceste zone vorbim de cantități de apă de 30-40l/m² izolat peste 50l/m² și tot până mâine la ora 12:00 rămâne în vigoare avertizare meteorologică de cod galben pentru Crișana, nordul Banatului, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-vestul Moldovei și estul Olteniei, în aceste zone cantitățile de apă fiind de 20-25l/m² pe intervale scurte de timp, izolat peste 30-40l/m² vremea rămâne instabilă și în zilele următoare.

Mâine vom actualiza alertele meteorologice din perspectiva duratei și ariei de reprezentativitate”, a spus Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3 CNN.

Sursa: antena3.ro