Radio Simplu

Beneficii semințe de floarea soarelui

Semințele de floarea soarelui nu sunt doar o gustare populară și apetisantă, preferată de multă lume, dar sunt și foarte bune pentru sănătatea ta. Semințele de floarea soarelui conțin multe vitamine și minerale care îți ajută corpul să își mențină funcționarea optimă.

Ele se pot consumă de șine stătător sau adăugate alături de cereale sau în salate.

Vitamina E și Seleniu

Semințele de floarea soarelui sunt foarte bogate în vitamina E care este un antioxidant puternic ce protejează celulele împotrivă radicalilor liberi. Cei ce consumă mai multă vitamină E din surse naturale au riscuri mult reduse de boli de inimă decât cei ce nu consumă.

Vitamina E ajută și la menținerea sănătății ochilor și protejează împotrivă degenerării celulare.

Seleniul este un mineral care funcționează foarte bine în combinație cu vitamină E că antioxidant care protejează celulele.

30 grame de miez de floarea soarelui conține 76% din cantitatea zilnică necesară corpului de vitamină E și 24% din doză zilnică recomandată de seleniu.

Grăsimi bune și proteine

Semințele de floarea soarelui conțin grăsimi mononesaturate și polinesaturate, numite grăsimi bune, întrucât contribuie la creșterea colesterolului bun HDL și la scăderea colesterolului rău LDL. 90% din grăsimea din semințele de floarea soarelui este grăsime nesaturata sănătoasă.

Citește continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.