Radio Simplu

A murit fostul fotbalist Adrian Drăgănoiu, diagnosticat cu ALS

Adrian Drăgănoiu, fostul fotbalist de la FC Brașov și Precizia Săcele, a murit astăzi. Diagnosticat în 2015 cu ALS, scleroză amiotrofică laterală, Drăgănoiu avea doar 50 de ani.

„Adi s-a simțit rău aseară, iar dimineața la ora 5:00 a intrat în comă. Am sperat într-o minune, dar nu a fost așa. E tare greu! Nu pot să cred că Adi ne-a părăsit! Peste câteva zile era ziua lui!“, a spus Sandu Drăgănoiu, tatăl lui Adrian, pentru monitorulexpres.ro.

Maladia incurabilă topește mușchii și duce la paralizie. Semnele și efectele sunt aceleași. Boala se instalează pe tăcute, suge încet din forța și vigoarea victimei, îi topește mușchii, îi distruge mobilitatea și vorbirea, împingându-l încet spre paralizie și dispariție pentru că lumea medicală nu a reușit încă să descifreze secretele vindecării unei maladii îngrozitoare.

Adrian Drăgănoiu a jucat trei sezoane pentru FC Brașov în prima ligă în anii ’80-’90, a fost apoi timp de un deceniu căpitanul Preciziei Săcele în divizia secundă, iar după finalul carierei a lucrat ca antrenor la junorii lui CSS Brașovia. Coincidență crudă, simptomele afecțiunii l-au atins în 2013.

Adrian a înfruntat boala necruțătoare cu un neobișnuit amestec de optimism și ironie. „Dacă aș ști ziua în care voi muri, aș face un chef înainte. Tot citind despre această boală, sunt conștient că poate la un moment dat voi ajunge o legumă sau voi fi menținut pe aparate. Dar nu mă gândesc decât la ziua de mâine, care e cea mai importantă”, spunea el într-un interviu pentru GSP, acum un an.