Radio Simplu

L-am refuzat in fata altarului. Recunosc, mi-a fost greu. Dar nu regret

Să vorbim despre Patricia…

În urmă cu patru ani, femeia a avut curajul sau nebunia sa fuga din fata altarului si de langa omul care urma sa-i fie sot, pentru totdeauna.

Poate ca si tu o judeci, dar poate ca te vei intreba si de ce nu a luat decizia aceasta mai devreme. Totusi, uneori viata nu este atat de simpla. Citeste-i povestea si nu judeca!
„M-am lasat purtata de valurie vietii si am ajuns unde-am ajuns. In bratele lui, fericita si istovita de atat de multe cautari. Stiam ca vreau dragoste, multa dragoste si ca fara ea nu voi putea fi eu. El mi-a promis ca va avea grija de mine. Ca-mi va aduna toate gandurile si le va risipi undeva departe. El mi-a oferit increderea de care nu stiam de atat de mult timp. El m-a imbratisat cat sa uit pe moment de toate. Dar nu a fost decat un moment. El era bogat. Bogat si viclean.

Sunt oameni care, indiferent cat de frumos nu ar trai prezentul, nu pot uita de trecut. Sunt oameni care nu vor putea niciodata trai cu emotii de suprafata, cizelate perfect de bani, conditii, pofte. Eu intram in ambele categorii. Am acceptat sa fiu sotia lui convinsa ca voi trai o lume mai buna. El, convins ca deja sunt a lui, a indraznit mai mult. A inceput sa fie rece, apoi mi-a ridicat vocea, apoi a ridicat si palma.

Atunci am inteles ca nici toate milioanele lui nu ma vor putea face fericita. Grija de la inceput nu era decat o obisnuinta cu care-si alinta toate femeile ce au trecut prin viata lui. Eu eram femeia pe care si-o dorea drept trofeu.

L-am refuzat in fata altarului. Recunosc, mi-a fost greu. Greu pentru ca nu stiam ce va fi cu mine dupa. Dar mi-am zis ca bine va fi doar daca nu iau decizia de a ramane cu el. Mi-am amintit de visurile mele, de libertatea si de dragostea mea si nu le-am regasit alaturi de el. Am inteles ca eu ca femeie sunt obligata sa nu fac inca o prostie in viata mea. Am inteles ca el ca barbat nu poate sa ma convinga sa raman.

Nu era fericire starea asta, nu era. Patru ani in urma am spus „nu.” Azi sunt o femeie implinita. Am reusit singura sa las deoparte trecutul, am reusit sa fiu din nou eu. Am reusit sa incep sa traiesc viata asa cum cred si simt. Si de ceva timp nu o traiesc singura. Da, deciziile conteaza in viata, uneori prea mult. Principalul sa le iei la timp si sa nu te lasi inselata de aparente.”