Radio Simplu

A murit actrița Silvia Năstase, „bunica“ din reclamele românești. A jucat în spotul pentru adezivul Corega VIDEO

Una dintre cele mai îndrăgite actrițe ale Teatrului Național din București a încetat din viață la vârsta de 80 de ani.

Silvia Năstase, care a jucat mai bine de două decenii pe scena TNB, în perioada 1980 – 2004, a părăsit scena. A avut roluri în spectacole precum „Take, Ianke și Cadîr“, „Romeo și Julieta“, „Așteptând la Arlechin“ sau „Trilogia Antică“. A debutat la TNB în „Gimnastică sentimentală“ (regia N.Al. Toscani) și a încheiat activitatea scenică cu „Povestiri din zona interzisă“ (regia Tudor Ţepeneag).

În perioada 1965 – 1981 a lucrat la Teatrul de Stat din Brăila și la Teatrul Municipal din Ploiești, cu zeci de roluri în spectacole memorabile. În film, a fost remarcată în serialul TV „Lumini și umbre“ sau în „Nunta de piatră” și „Iarba verde de acasă“.

Actrița a fost cunoscută publicului larg pentru aparițiile sale în mai multe reclame. A fost doamna de la TV care foloseşte adezivul Corega pentru a-şi fixa proteza dentară şi a lăudat iaurtul Casa Bună. Silvia Năstase a jucat rolul de bunică şi în filmul „Marţi după Crăciun“, dar a apărut şi într-un videoclip al trupei Kaiser Chiefs.

Actrița a participat la sute de castinguri pentru reclame și declara pentru Adevărul că rolul de bunică din reclame i se potrivește perfect. Despre popularitatea personajului său, recognoscibil în fiecare bloc din România, a spus: „Parc-aş fi la mine acasă. Sunt foarte naturală şi convingătoare. Oamenii parcă spun: e de-a noastră, e vecina de la scara alăturată. Îmi place acest rol, m-am obişnuit cu el“.

Drum lin printre stele Sylvia, pe scena infinită a universului teatral la făurirea căruia ai trudit cu pasiune, dedicare, modestie și pură dragoste pentru arta dramatică. Îți mulțumim pentru momente de neuitat care vor rămâne în sufletul nostru pentru eternitate. Iți multumesc pentru că ai fost o mamă și o bunică minunată, făuritor de univers teatral, ce ne-a insuflat dragostea pentru această formă de artă. Ne-ai educat să fim curajoși, să trăim frumos și sincer. Te iubim“, a transmis familia actriței, se arată pe pagina de Facebook a TNB.

Pentru cei care doresc să aducă un ultim omagiu, înmormântarea va avea loc miercuri, 14 iunie, ora 13.00 la Cimitirul Andronache (Strada Cornișei, nr.77, București).

Sursa: adevarul.ro