Radio Simplu

De ce trăiesc femeile mai mult decât bărbații

Nu mai este pentru nimeni un secret faptul că femeile ajung să trăiască de obicei mai mult decât bărbații. Acesta a devenit însă de câțiva ani un subiect foarte discutat.

Ultimele studii arată de exemplu că fetițele care au venit pe lume în anul 2012 vor trăi cu 5 ani mai mult decât băieții născuți în aceeași perioadă. Specialiștii afirmă că băieții sunt dezavantajați chiar din ziua în care se nasc, spre deosebire de fete.

Se poate întâmpla ca în timpul sarcinii, în uter să apară infecții, iar fetele sunt mult mai rezistent în fața lor decât băieții.

Și chiar dacă de obicei sunt concepuți mai mulți băieți, rezistă să apară pe lume, totuși mai multe fete. Fetușii masculi se dezvoltă mai încet și pot să nu facă față în cazul nașterilor premature.

Femeile sunt mai calculate atunci când sunt puse în fața unui pericol, de aceea ele se acidentează mai rar. Și de această data vorbim în special despre genetică. Lobul frontal la bărbați se dezvoltă mai greu decât la femei. Iar acesta, este cel responsabil pentru luarea și pentru asumarea deciziilor de orice fel.

Așa se face că 2 persoane de gen diferit vor lua decizii diferite legat de același subiect, femeile vor fi mai responsabile în timp ce bărbații vor acționa imediat. Femeile sunt afectate și ele de bolile de inimă, doar că în cazul lor acest lucru se întâmplă mult mai târziu decât în cazul bărbaților.

Dacă un bărbat suferă de boli de inimă în jurul vârstei de 40 de ani, atunci cân cazul femeilor acest lucru se întâmplă abia peste 10 ani.

Femeile sunt firi mai prietenoase decât bărbații și în acest fel ele își pot face mai mulți prieteni de obicei. Iar persoanele deschise și jovioale au cu 50% mai multe șanse să trăiască. Acest lucru nu se întâmplă la fel și în cazul bărbaților care în general sunt firi mai solitare.

Atunci când au probleme sau nevoie de ajutor, femeile vorbesc despre aceste lucruri cu oamenii din jurul lor, lucru care nu le este caracteristic și bărbaților, care aleg să se descurce mai mult singuri cu orice dificultate.

Cum este firesc, femeile au mult mai multă grijă de sănătatea lor. Statistica spune că peste 28% dintre bărbați nu merg la controalele de rutină, ci ajung la medic doar atunci când situația este gravă.

Specialiștii au descoperit că acest comportament are o explicație, chiar dacă poate să pară mai ciudată. Bărbații evită să acorde atenție semnelor îngrijorătoare în cee ace privește sănătatea pentru că se tem că vor descoperi anume boli și nu pot să facă față unor asemenea vești.

Femeile mai sunt avantajate și pentru că le pasă de felul în care arătă, și în acest fel ele își aleg produsele de îngrijire, dar și pe cele alimentare cu mai multă grijă decât o fac bărbații.

Iar datorită grijii lor pentru acest aspect al vieții, femeile mai câștigă niște ani de viață în plus, spre deosebire de partenerii lor. Toate aceste motive luate împreună, dar nu numai fac ca femeile să fie de fapt mult mai puternice decât bărbații.