Radio Simplu

Testul celor mai ascunse frici. Spune ce vezi mai întâi în această imagine!

Cele mai ascunse frici, temerile care sălășuiesc în subconștientul nostru ies la iveală în cele mai neașteptate momente. Dar testul nostru te ajută să le descoperi și să conștientizezi ce impact au asupra ta.

Poate că îți este teamă de înălțime, de paianjeni sau de câini. Sunt frici cu care te confrunți adesea și deja știi cum reacționează creierul tău. Dar cele mai ascunse frici, cele mai adânci și întunecate nu ies la iveală decât în momentele critice din viață.

Imaginea de mai sus, oricât de banală ar părea, îți oferă un indiciu despre fricile tale ascunse. Privește cu atenție câteva secunde și spune ce ți-a atras prima dată privirea: mărul, fluturele sau cuțitul?

Dacă ți-a atras atenția mai întâi cuțitul
Acesta este simbolul morții, al violenței și al durerii. Oricât de banal ar fi un cuțit și oricât de des l-ai folosi zi de zi, în subconștientul tău el are conotații negative. Psihanaliștii consideră că acest simbol trădeasă frica noastră ascunsă de cancer, de o boală incurabilă, care ar putea capăt vieții mult mai devreme. Dacă primul obiect care iese în evidență pentru tine este cuțitul, se pare că te moartea și suferința sunt cele mai ascunse frici ale tale.

Dacă ai văzut prima dată fluturele
Fragil, delicat, ușor de prins și de distrus, fluturele este un simbol cu numeroase valențe. Dar când vine vorba despre cele mai ascunse frici, fluturele reprezintă teama ta de a nu fi trădată. Nu doar în dragoste, ci și în relațiile de amiciție sau în relațiile de familie. Poate că oamenii te-au rănit și te-au trădat de prea multe ori și îți este teamă că se va întâmpla din nou, oricând, cu oricine. Cu toate acestea, știi să îți ascunzi bine această frică și să pari sigură pe tine.

Testul celor mai ascunse frici
Dacă ai văzut de la bun început mărul
De la Adam și Eva, mărul a devenit nu doar un simbol al cunoașterii, ci și al iubirii. El este asociat cu dragostea și pasiunea și în subconștientul nostru este legat de partenerul nostru de viață. Iar una dintre cele mai ascunse frici ale tale este să nu îl pierzi, să nu moară subit și să dispară din viața ta. Psihanaliștii consideră că mărul este asociat cu moartea persoanei iubite, cea mai dureroasă dintre toate alături de pierderea unui copil.