Radio Simplu

Durere de burtă la copii! Totul despre durerile abdominale

Durere de burtă la copii. Durerile abdominale sunt foarte des întâlnite în special la școlari și preșcolari. Studii recent efectuate arată că 10 – 15% dintre copiii cu vârste cuprinse între 4 și 16 ani acuza în mod frecvent dureri de burtică (săptămânal sau chiar zilnic).

Durerile abdominale pot fi acute – adică cele care survin deodată, puternic – sau cele cronice – care se repetă și sunt de lungă durată. Printre factorii care însoțesc durerile de burtă se enumera, de cele mai multe ori: diarea, constipația, febră, pierderea în greutate.

Este foarte improtant de stabilit locul exact al durerii abdominale, mai ales dacă ați folosit deja medicamentație pentru tratarea ei, iar lucrurile nu s-au îmbunătăți câtuși de puțin.

Durere de burtă la copii. Copiii care acuza dureri mari abdominale sunt diagnosticați, în mod frecvent, cu apendicită acută, enterocolite sau constipație.

Însă atunci când copiii care se plâng de dureri mari și frecvențe de burtă și nu au nimic la un examen medical atent efectuat, situația devine frustrantă pentru părinți. Este foarte posibil ca durerea să fie cauzată de un stres puternic prin care copilul trece sau pur și simplu să aibă o hipersensibilitate a intestinelor.

Din fericire, mai mult de 30 – 50% dintre copiii care se plâng de dureri de burtică scăpa de ele destul de ușor, cam la 2-6 săptămâni după ce au fost diagnosticați și tratați, dacă e cazul.

Este important să dați atenție durerilor de burtă ale copilului și să nu le puneți pe seamă faptului că „s-ar preface” că să scape de școală sau alte îndatoriri neplăcute, cel puțin din punctul lui de vedere.

Durere de burtă la copii. Iată o lista cu cele mai frecvențe cauze ale durerilor abdominale:
1. Constipația. mai ales dacă știți că aveți un copil cu istoric medical din acest punct de vedere, constipația poate fi cauza durerilor de burtă.

2. Refluxul esofagian. Copiii cu reflux esofagian se pot plânge de un gust acru în gură și de arsuri în capul pieptului. Durerea abdominală poate fi mai puternică după meșe și seară.

3. Intoleranță la anumite alimente. De exemplu, intoleranță la lactoză, frecvent întâlnită în rândul copiilor, se poate manifestă prin vomă, diaree și dureri abdominale puternice.

Citește continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.