Radio Simplu

Beneficiile catsraveților în dieta zilnică

Castravetele este unul dintre cele mai consummate produse în general, dar mai ales pe timpul verii. Este foarte bun dacă este folsit în stare natural, dar și în salate sau chiar murat.

Ba chiar mai mult, dacă este în vreun fel preparat termic sau pus într-o saramură, castravetele își mărește de câteva ori eficiența. Castraveții au ajuns în Europa din Asia. Aceștia sunt folosiți de peste mai bine de zece mii de ani.

În România castraveții se folosesc de peste 2000 de ani atâta ca produs alimentar, cât și ca medicament natural. În general castravetele are un gust de prospețime și înviorează foarte mult organismul.

Cel mai des se folosesc 2 tipuri de castraveți, dar preferatul majorității rămâne cel de dimensiuni mai mici, pentru că poate fi folosit fără nicio problem pentru murături.

Are coaja cu foarte multe puncte pe ea, dar și o culoare verde destul de deschisă. Trebuie să știi că anume datorită cojii sale castravetele este atât de sănătos.

Celălalt tip de castravete, cel bun de folosit pentru pregătirea salatelor, este mai mare și cel mai bine se cultivă în sere sub supraveghere, nu în camp deschis, în grădini. Spre deosebire de primul tip de castravete, acesta are coaja mult mai închisă și foarte netedă.

Dar dacă vrei să folosești castravetele drept medicament poți să alegi orice fel de castravete, pentru că ambele feluri sunt la fel de benefice pentru sănătate.

Din fericire pentru siluetă castravetele nu are deloc calorii dar are în schimb foarte multă apă. Spre exemplu un kilogram de castraveți este mult fel mai puțin consistent decât o singură felie de cașcaval.

Nu are nici grăsimi foarte multe, dar și acelea sunt proteice, respective foarte sănătoase. În altă ordine de idei, castravetele conține o mulțime de substanțe nutritive precum potasiu, fier, fosfor sau siliciu.

În coajă găsim o cantitate impresionantă de vitamina C, vitamina A și aproape tot complexul din vitamina B.

De aceea afirmă specialiștii că este atât de important coaja de castravete. Așa că data viitoare să nu o mai arunci ci să o mănânci sub orice formă dacă îți dorești să beneficiezi cu adevărat de efectele pozitive ale castravetelui.

Poți să mănânci castraveții simpli sau în salate, dar neapărat după ce i-ai spălat, mai ales dacă i-ai luat de la piață și nu știi cu exactitate cum anume au fost aceștia tratați.

Foarte bun este și sucul din castraveți, o altă formă de a consuma vitamine, minerale și alte substanțe sănătoase pentru organism.

În primul rând, sucul de castravete este un foarte bun diuretic. De asemenea acesta îți ajută stomacul pentru că l protejează de disconfortul provocat de alte alimente mai grele.

Poți să mai folosești castravetele și sub formă de măști sau sub formă de cataplasme. Acestea vor fi foarte răcoritoare și vor avea și un effect calmant pentru pielea iritată.

Pur și simplu taie castravetele și lasă-l să acționeze pentru câteva minute, iar la final doar spală zona afectată cu apă din abundență. Spre deosebire de foarte multe produse castraveșii pot să fie consumați inclusive de femeile însărcinate pentru că ei reduc senzația de vomă.