Radio Simplu

Articole bebeluși esențiale în primul an de viață. Ai grijă să nu-ți lipsească

Dacă urmează să ai un bebe, cu siguranță de interesează ce articole de bebeluși sunt esențiale în primul an de viață. Ai grijă să nu-ți lipsească cele din lista de mai jos.

Articole bebeluși: Haine
Hainele pentru bebeluși au, de regulă, măsură după vârstă bebelușului. Atenție, însă, mărimea poate diferi de la un brand la altul. În timp ce body-urile de la o firmă pot fi mai mici, de la altă firmă pot fi mai mari. Urmărește că hainele să aibă pe etichetă și măsură în centimetri, nu doar după vârstă.

Află aici ce haine sunt necesare în primele 6 săptămâni de viață.

Pentru hainele de zi cu zi, alege confortul. Caută hăinuțe moi, din materiale rezistente, care să-i vina mai lărguțe și să-i permită mișcarea și explorarea. Poți opta pentru hainele din fibre organice, însă sunt mai scumpe.

În primele trei luni, bebelușul are nevoie de:
– salopete (5-7 bucăți). Le poți folosi ca pijamale, dar și pentru joacă. Alege versiunile care au fermoar sau capse și de-alungul unui picior pentru a fi mai ușor la schimbatul scutecului, fără să fie nevoie să îi scoți salopetă.

– tricouri și body-uri (5-7 bucăți). Alege variantele care se extind la gât sau au capse. Vor fi mai ușor de băgat pe capul copilului.

– colanți sau pantalonasi (5-7 bucăți). Nu va trebui să-l schimbi cu totul, decât pantalonașii murdări. Alege pantalonașii sau colanții cu bandă elastică lejera, astfel încât să nu-l strângă pe bebe de burtică.

– pulovarase, jachete (5). Alege versiunile cu fermoar și glugă. Sunt mai practice și mai ușor de îmbrăcat. Multor bebeluși nu le place să le tragi hainele peste cap. Cumpără hăinuțele puțin mai mari, astfel încât să nu stresezi copilul atunci când îl îmbraci.

Evită hainele cu zorzoane, care pot fi aspirate sau inghitie de copii. De asemenea, ocolește hainele cu fundițe, șireturi sau ciucuri care pot strangura sau sufocă bebelușul.

– pălării, căciulite și mănuși. Pe timp de vară, pălăriuțele și șepcuțele nu trebuie să lipsească. Pe timp de iarnă, o căciulă călduroasă care îi acoperă urechile este suficient. Mănușile trebuie să fie că niște săculeți, cu elastic la încheietură. Fără degete, în primele luni de viață.

– șosete și botoșei. Vei avea nevoie de mai multe șosete și botoșei cu aderență, pentru când bebelușul va începe să meargă și să exploreze teritoriul.

Citește continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.